Variabele bekostiging DM – Bekijk de resultaten

In de themabrief van mei is gestart met gestructureerd inzicht bieden in de behaalde percentages in de indicator IZP, MDRD, voet- en funduscontrole. Ook deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte. In het doelpercentage voor de variabele beloning MDRD zit groei, het IZP groeit fors en de voet- en funduscontrole moeten vooral zo blijven.

IZP – percentage nog niet hoog genoeg
Nu er voor een groeiend aantal patiënten een Individueel Zorg Plan (IZP) in gebruik is, gaat ook de inrichting van ons KIS Portavita mee in deze persoonsgerichte zorg. De consultfrequentie is nu in te richten naar de wensen vanuit de gezamenlijke besluitvorming in de spreekkamer. De nieuwste release van Portavita helpt bij de operationalisatie. Om in aanmerking te komen voor de variabele beloning van VGZ, is het percentage IZP helaas nog niet hoog genoeg. Wel is er binnen de pilots “multidisciplinair IZP” gestart met het samen schrijven in één zorgplan door de verschillende betrokken zorgverleners. Nu de patiënt nog! Hier zien we nog een gelijkblijvend aantal digitale logboeken. Binnenkort is het namelijk ook voor de patiënt mogelijk om via het digitale logboek in het IZP te schrijven. Nu kunnen er via het digitale logboek al berichtjes worden gestuurd aan de behandelaar. De nieuwe consultfrequentie die nu in Portavita in te stellen is, biedt ook meer mogelijkheden tot bijvoorbeeld thuisregistratie en zelfmanagement als vervangend consult.

Het ziet ernaar uit dat de verplichte vier consulten per jaar in het contract met VGZ komt te vervallen. Ook passend bij de aangepaste NHG standaard.

 

MDRD doelpercentage: we zijn er bijna

MDRD

Voetcontrole: houden zo!

Funduscontrole: het gaat goed 

Meer informatie
Wilt  u naar aanleiding van dit bericht ondersteuning bij het gebruik van Portavita om zo de gestelde registratie doelen voor variabele beloning te behalen? Neem dan contact op met Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

NUGezond in oprichting

18 februari 2021

Om de transitie van RegiozorgNU goed vorm te geven, zijn we bezig met de oprichting van NUGezond. NUGezond wordt een adviesorgaan binnen RegiozorgNU waarin bestuurders vanuit de samenwerkingsverbanden raad geven…

Lees verder

Nieuwe gezichten

15 februari 2021

Het team van RegiozorgNU breidt zich verder uit! Sinds deze maand versterken Tesse, Danita en Eva het team. Zij stellen zich graag aan je voor.  De chemie is er! Tesse…

Lees verder

Scholingsagenda 2021

20 januari 2021

Dit jaar bieden we je veel online scholingen aan. En als het straks wellicht weer kan, ook fysiek. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de planning. Het overzicht voor…

Lees verder

Aanbod Toekomstbestendige huisartsenzorg

17 december 2020

Alle huisartsenpraktijken hebben onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. In 2021 komt er…

Lees verder

Meer nieuwsberichten