Variabele bekostiging DM – Bekijk de resultaten

In de themabrief van mei is gestart met gestructureerd inzicht bieden in de behaalde percentages in de indicator IZP, MDRD, voet- en funduscontrole. Ook deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte. In het doelpercentage voor de variabele beloning MDRD zit groei, het IZP groeit fors en de voet- en funduscontrole moeten vooral zo blijven.

IZP – percentage nog niet hoog genoeg
Nu er voor een groeiend aantal patiënten een Individueel Zorg Plan (IZP) in gebruik is, gaat ook de inrichting van ons KIS Portavita mee in deze persoonsgerichte zorg. De consultfrequentie is nu in te richten naar de wensen vanuit de gezamenlijke besluitvorming in de spreekkamer. De nieuwste release van Portavita helpt bij de operationalisatie. Om in aanmerking te komen voor de variabele beloning van VGZ, is het percentage IZP helaas nog niet hoog genoeg. Wel is er binnen de pilots “multidisciplinair IZP” gestart met het samen schrijven in één zorgplan door de verschillende betrokken zorgverleners. Nu de patiënt nog! Hier zien we nog een gelijkblijvend aantal digitale logboeken. Binnenkort is het namelijk ook voor de patiënt mogelijk om via het digitale logboek in het IZP te schrijven. Nu kunnen er via het digitale logboek al berichtjes worden gestuurd aan de behandelaar. De nieuwe consultfrequentie die nu in Portavita in te stellen is, biedt ook meer mogelijkheden tot bijvoorbeeld thuisregistratie en zelfmanagement als vervangend consult.

Het ziet ernaar uit dat de verplichte vier consulten per jaar in het contract met VGZ komt te vervallen. Ook passend bij de aangepaste NHG standaard.

 

MDRD doelpercentage: we zijn er bijna

MDRD

Voetcontrole: houden zo!

Funduscontrole: het gaat goed 

Meer informatie
Wilt  u naar aanleiding van dit bericht ondersteuning bij het gebruik van Portavita om zo de gestelde registratie doelen voor variabele beloning te behalen? Neem dan contact op met Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Over Sam Siemssen

17 september 2020

Sam Siemssen werkt sinds 1 augustus als directeur bij RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Hij stelt zich graag uitgebreid voor en vertelt over zijn eerste indrukken als nieuwe directeur. Bekend met de…

Lees verder

Flash Glucose Monitoring

17 september 2020

Sinds de Flash Glucose Monitoring (FGM) wordt vergoed voor mensen die minimaal vier keer per dag insuline spuiten, krijgen we af en toe vragen over de behandeling. De Langerhans online…

Lees verder

E-learning Longformularium en EVS

17 september 2020

Maak je al gebruik van het Regionaal Longformularium Utrecht in de dagelijkse praktijk? Veel zorgverleners in de huisartsenpraktijken en in de ziekenhuizen in onze regio schrijven nu voor volgens dit formularium. In…

Lees verder

Collega’s SpoedzorgNU

17 september 2020

Het team van SpoedzorgNU is versterkt! De volgende dames versterken het team: Laura Goverts als kwaliteitsfunctionaris, Esther Schouten als HR manager (ook voor RegiozorgNU) en tenslotte Esther van Montfoort in…

Lees verder

Meer nieuwsberichten