eHealth POH GGZ wordt in de regio getest

ZorgNU heeft in 2015 een opdracht gegeven om de mogelijkheden van eHealth POH GGZ voor onze regio verder uit te zoeken. In juni heeft ZorgNU een informatieavond georganiseerd en hebben diversen bedrijven hun mogelijkheden voor een eHealth GGZ module gepresenteerd. Twee praktijken hebben de diverse producten getest en twee hiervan zeer geschikt bevonden en kregen een plus van de POH GGZ. Aankomend jaar gaan Eerstelijnscentrum Maarssenbroek en Gezondheidscentra Maarssenbroek een product gebruiken als een proef voor de regio.

 

eHealth

Voorwaarden

Onderstaande items waren de onderwerpen die ZorgNU belangrijk vond om voor u te inventariseren:

  • Mogelijkheden met andere samenwerkingsverbanden: GGZ instellingen en zorggroepen
  • Cliënt staat centraal
  • Eigen modules samenstellen indien van toepassing
  • Mogelijkheid modules intensiever aan te bieden
  • Ondersteuning bij implementatie
  • Koppeling HIS
  • Demo account mogelijk
  • Flexibiliteit

Test praktijken

Tijdens de bijeenkomst bleken er veel verschillen in de aangeboden producten te bestaan, zoals de uitvoering van alleen de blended care modellen tot aan de patiëntregistratie. Wat is mogelijk en wat is wenselijk voor de praktijken? Door de diversiteit van aangeboden producten hebben wij twee praktijken benaderd om deze producten te testen. In deze groep zaten drie POH GGZ, de kaderarts GGZ en een huisarts. Twee producten kwamen goed uit onze test en kregen een plus van de POH GGZ. Aankomend jaar gaan Eerstelijnscentrum Maarssenbroek en Gezondheidscentra Maarssenbroek een product gebruiken als een proef voor de regio. Dit houdt niet in dat ZorgNU bindend advies aan de regio gaat geven om ook dit product af te nemen, zolang er geen deelnamebehoefte gepeild is  bij de overige leden.

Vervolg opdracht POH GGZ in de regio

Het bestuur van ZorgNU stelt wel voor om nog een vervolg opdracht te geven om de POH GGZ verder in de regio te implementeren en scholing/intervisie/ casuïstiek, etc. aan te bieden. Hierover zult u komende maanden via de vertegenwoordigers van de Algemen Leden Vergadering (ALV) meer horen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over eHealth en GGZ? Neem contact op met René Bijkerk, r.bijkerk@cooperatiezorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten