Voetzorg 2016

KetenzorgNU heeft in 2016 opnieuw de voetzorg gecontracteerd. De verwijzing blijft hetzelfde en de podotherapeuten die in 2015 gecontracteerd zijn, zijn ook voor 2016 gecontracteerd. Gonnie Heygele is gedeeltelijk gestopt als podotherapeut voor de Diabetes Mellitus (DM) patiënten in ons werkgebied. Een groot deel van haar DM patiënten zijn verwezen naar RondOm. Omdat er verwarring is ontstaan over de nieuwe screening van het voetprofiel door de praktijkondersteuner, geven wij u graag een korte uitleg.

Veranderingen

Podotherapeute Gonnie Heygele heeft de praktijken een bericht per e-mail gestuurd over de veranderingen met betrekking tot haar gedeeltelijk stoppen als podotherapeut voor de DM patiënten. Zij heeft een groot deel van haar DM patiënten verwezen naar RondOm. Alle praktijken hebben een brief hierover gekregen en tevens een lijst met patiënten die het betreft. De patiënten hebben ook een brief ontvangen van haar waarin uitleg wordt gegeven waarom zij stopt en waarin verwezen wordt naar de praktijkondersteuner.

Nieuwe screening voetprofiel POH

VoetEr is enige verwarring ontstaan over de nieuwe screening voetprofiel door de POH. Deze is niet nodig en KetenzorgNU heeft afgesproken met Gonnie en RondOm dat die patiënten die op de lijst staan overgezet worden via Portavita naar RondOm. Op deze manier heeft RondOm wel een juiste inzage in het vastgestelde zorgprofiel en hoeft de patiënt niet opnieuw gezien te worden door de praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner wordt hierbij gevraagd om opnieuw een voetconsult aan te vragen en deze aanvraag dan rechtstreeks naar RondOm te sturen. RondOm ziet dan de aanvragen staan en onderneemt zelf actie als de patiënt nog niet gebeld heeft. In de patiëntenbrief wordt tevens aangegeven dat patiënten kunnen bellen naar RondOm voor een afspraak. Er zijn geen extra kosten aan verbonden voor de patiënten en systematiek. De aanvraag blijft dus gelijk aan andere aanvragen.

Meer informatie

Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen? Dan horen wij dit graag, zodat we er met zijn allen zeker van zijn dat de overdracht goed verloopt zonder dat de patiënt hier nadeel van ondervindt. U kunt uw reactie sturen naar Helga Koelemij, h.koelemij@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten