Diabetes Spiegelbijeenkomst – DM in beweging

Tijdens de spiegelbijeenkomst van 16 februari werd duidelijk dat op het gebied van DM weer van alles in beweging is in de regio. Zo vertelden enkele collega’s over hun ervaringen met de Pilot persoonsgerichte zorg, de Pilot Meten is Weten in Vleuten en de Pilot Ondersteunende Zelfzorg en IZP. ‘Het nieuwe werken’ werd toegelicht door Eugen Zuiderwijk, directeur KetenzorgNU, en liep vanaf de aftrap als een rode draad door de avond. Ook vertelde Diana Rietdijk, kaderhuisarts DM, over de verdienste van het ketenzorgmodel tot nu toe. Nagenoeg alle indicatoren lieten groei zien, het was mede daarom een feestelijke avond.

Persoonsgerichte zorg

Het goede behouden van de gestructureerde zorg en ruimte creëren voor een goed gesprek op maat kwamen samen toen Ilonka Brugemann tijdens haar presentatie persoonsgerichte zorg hierover met collega’s in gesprek ging.
Bekijk alle presentaties van deze avond..

Vragen van de deelnemers

Enkele vragen van de leden willen we u niet onthouden:

  • Is Funduscontrole nog nuttig bij patiënten ouder dan 80 jaar?
    Als er geen sprake is van diabetische retinopathie, is funduscontrole bij patiënten ouder dan 80 jaar niet nuttig en kan gestopt worden. Is er wel sprake van diabetische retinopathie bij patiënten ouder dan 80 jaar, dan heeft funduscontrole wel nut en wordt het voortgezet.
  • Kan het IZP niet in het keten EPD geïntegreerd worden?
    Nee, het is juist de bedoeling dat één overkoepelend plan gemaakt voor alle chronische zorg.

Zelfmanagement geeft rust

Het is al vaak gezegd: zelfmanagement betekent een omschakeling voor zowel de patiënt als de betrokken zorgverleners. In dat proces blijkt samenwerking meer rust te geven in de begeleiding van patiënten. Raedelijn begeleidde de pilot Ondersteunende Zelfzorg en IZP bij ons en maakte een filmpje waarin de zorgverleners vertellen over hun ervaringen. Tijdens de Spiegelbijeenkomst werd het filmpje voor het eerst getoond.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de spiegelbijeenkomst of over Ketenzorg DM? Neem contact op met Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

NUGezond in oprichting

18 februari 2021

Om de transitie van RegiozorgNU goed vorm te geven, zijn we bezig met de oprichting van NUGezond. NUGezond wordt een adviesorgaan binnen RegiozorgNU waarin bestuurders vanuit de samenwerkingsverbanden raad geven…

Lees verder

Nieuwe gezichten

15 februari 2021

Het team van RegiozorgNU breidt zich verder uit! Sinds deze maand versterken Tesse, Danita en Eva het team. Zij stellen zich graag aan je voor.  De chemie is er! Tesse…

Lees verder

Scholingsagenda 2021

20 januari 2021

Dit jaar bieden we je veel online scholingen aan. En als het straks wellicht weer kan, ook fysiek. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de planning. Het overzicht voor…

Lees verder

Aanbod Toekomstbestendige huisartsenzorg

17 december 2020

Alle huisartsenpraktijken hebben onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. In 2021 komt er…

Lees verder

Meer nieuwsberichten