Cliëntpanel – filmpje voor beginnende diabetespatiënt

Vorig jaar is voor het eerst een cliëntpanel bijeenkomst georganiseerd. Uit deze bijeenkomst kwam naar voren dat het niet altijd even duidelijk is welke rol de ketenpartners hebben in de diabetes ketenzorg. Verder werd duidelijk dat het digitale logboek voor patiënten die er mee hebben leren werken voordelen biedt. Meer eigen regie nemen wordt op deze manier makkelijker. Een goed geïnformeerde patiënt is beter in staat gezamenlijke besluiten te nemen. Vanuit deze gedachte is onderstaand filmpje ontwikkeld voor de beginnende diabetes patiënt.

Het filmpje brengt in beeld welke ketenpartners betrokken zijn bij de behandeling van diabetes in de huisartsenpraktijk en op welke manier. De rol van de patiënt als ketenpartner is als een belangrijk onderdeel meegenomen in het filmpje.

Nieuwe folder Diabetes Podotherapie RondOm

Podotherapie RondOm was ook aanwezig bij het cliëntenpanel overleg en heeft naar aanleiding hiervan een nieuwe folder Diabetici RondOm ontwikkeld om patiënten voor te lichten over de rol van podotherapie binnen de diabetes ketenzorg.

Film op uw website of folders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in het filmpje voor in de wachtkamer op de narrowcasting of op uw website? Neem dan contact op met m.verkerk@ketenzorgnu.nl. Wilt u een aantal podotherapie folders bestellen voor in de wachtkamer? Neem dan contact op met Marly van Gestel, marly.vangestel@podotherapie.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Over Sam Siemssen

17 september 2020

Sam Siemssen werkt sinds 1 augustus als directeur bij RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Hij stelt zich graag uitgebreid voor en vertelt over zijn eerste indrukken als nieuwe directeur. Bekend met de…

Lees verder

Flash Glucose Monitoring

17 september 2020

Sinds de Flash Glucose Monitoring (FGM) wordt vergoed voor mensen die minimaal vier keer per dag insuline spuiten, krijgen we af en toe vragen over de behandeling. De Langerhans online…

Lees verder

E-learning Longformularium en EVS

17 september 2020

Maak je al gebruik van het Regionaal Longformularium Utrecht in de dagelijkse praktijk? Veel zorgverleners in de huisartsenpraktijken en in de ziekenhuizen in onze regio schrijven nu voor volgens dit formularium. In…

Lees verder

Collega’s SpoedzorgNU

17 september 2020

Het team van SpoedzorgNU is versterkt! De volgende dames versterken het team: Laura Goverts als kwaliteitsfunctionaris, Esther Schouten als HR manager (ook voor RegiozorgNU) en tenslotte Esther van Montfoort in…

Lees verder

Meer nieuwsberichten