LSP is here to stay – Actieweek

Graag houden wij u op de hoogte van de stand van zaken van het Landelijk Schakelpunt (LSP) in de regio Noordwest-Utrecht.

Wist u dat:

 • De afgelopen twee maanden er vijf praktijklocaties extra in uw regio zijn aangesloten op het LSP, eenentwintig praktijklocaties nog niet zijn aangesloten, en vier (tijdelijk) zijn afgesloten?
 • 26 %  patiënten bij aangesloten huisartsen toestemming hebben gegeven hun gegevens te delen?
 • U de medische en/of medicatiegegevens kunt inzien op de HAP van patiënten die daarvoor bij hun huisarts en/of apotheek/apotheken toestemming hebben gegeven?
 • De medicatiebewaking van het LSP u helpt bij het voorschrijven, na opvragen van medicatiegegevens op de HAP?

Actieweek LSP

Om het LSP beter te benutten tijdens het werken op de Hap is er van 20 juni tot 26 juni een:
Actieweek LSP op de HAP Leidsche Rijn. In deze week wordt van iedere patiënt die in de agenda van Call Manager wordt geplaatst, automatisch een elektronisch medicatiedossier (EMD) en een waarneemdossier huisarts (WDH) opgevraagd. Om dit automatisch te laten verlopen worden triagisten hiervoor gemandateerd, zodat ‘onder water’ het LSP al bevraagd wordt.

Het doel van deze actieweek is aandacht voor het LSP te genereren en het gebruik ervan op de HAP te stimuleren. Daarnaast is het doel om bij 100% opvraging na te gaan hoeveel dossiers werkelijk ingezien kunnen worden. Deze week is georganiseerd in samenwerking met Iddo de Ruiter, medische manager van de post, Eugen Zuiderwijk, ambassadeur LSP namens Primair en LHV-Kring Midden-Nederland, VZVZ en Carla Broekman, projectleider namens Primair en LHV-Kring Midden-Nederland.

De actieweek is interessant voor zowel artsen die dan dienst hebben als die geen dienst hebben, en alles over het LSP willen weten. Heb je hulp nodig bij het aansluiten op het LSP of het vastleggen van toestemming van patiënten, of andere LSP-vragen? Kom dan langs! VZVZ is aanwezig op donderdag 23 juni van 17.00 – 21.00 uur en op zaterdag 25 juni van 10.00 – 14.00 uur. Carla Broekman is aanwezig op zondag van 10.00 -14.00 uur.

Wat kun je verwachten als je dienst hebt?

 • In de agenda van Call Manager, wordt bij iedere patiënt waarvan een extern dossier beschikbaar is, EMD en/of WDH, een geel belletje getoond.
  1. LSP
 • Zodra je hebt geklikt op de patiëntnaam in de agenda met een geel belletje, dan verschijnt er pop-up, geef hier antwoord ja, bij behandelrelatie:
  2. LSP
 • Onder in beeld in het contactscherm verschijnt een extra tabblad, tijdens een consult kun je onderling wisselen
  3. LSP
 • Als er EMD-gegevens beschikbaar zijn, en je hebt hier niet in gekeken, vindt er wel medicatiebewaking plaats bij het voorschrijven van medicatie op de post.

Wat vragen we van de dienstdoende collega’s?

Graag horen we jullie ervaringen over het werken met het LSP. Naast ieder werkstation liggen evaluatieformulieren. Wil je die invullen? In de volgende nieuwsbrief van ZorgNU doen we verslag van de ervaringen uit deze actieweek.

Meer informatie

Wilt je meer weten over het LSP? Neem contact op met Eugen Zuiderwijk, e.zuiderwijk@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten