Implementeer Het Nieuwe Zorgwerken in uw praktijk

Raedelijn en KetenzorgNU bieden u en uw team het Traject Het Nieuwe Zorgwerken aan om een fundament te leggen voor positieve gezondheid (Machteld Huber) en deze nieuwe manier van werken te implementeren binnen uw praktijkteam.

Meer persoonsgerichte zorg

Empowerment van de patiënt zit in de genen van veel zorgverleners. Door de dagelijkse routine en drukte lukt het niet altijd dit in de behandelrelatie toe te passen. Toch willen veel zorgverleners werken aan meer persoonsgerichte zorg in de spreekkamer. Met meer maatwerk wordt de patiënt maximaal ondersteund om gedeeltelijke regie te nemen over zijn aandoening. Uiteraard alleen waar dat kan en waar de patiënt dat ook wil. Één zorgverlener alleen kan niet zoveel veranderen aan de houding die een patiënt heeft ten opzichte van zelfzorg, eigen regie en zelfmanagement. Daar is vaak een heel team voor nodig.

Het Nieuwe Zorgwerken voor uw praktijkteam

Bent u een praktijkteam dat wil werken aan Het Nieuwe Zorgwerken? Dan kunt u dit ondersteuningstraject aanvragen. In een aantal contacturen (3 uur) en training om de job krijgen u en uw team de kans om samen een visie te ontwikkelen op zelfmanagement en zelfzorg.
Daarnaast zal er een patiëntsessie (2 uur) georganiseerd worden en afsluitend zult u met uw team afspraken maken over deze nieuwe manier van werken. Tenslotte is een (coachings-/scholings-/intervisie-/ herhaalsessie) aanbod op maat en naar keuze mogelijk.

Ervaringen

Enkele praktijken gingen u al voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk onderstaand filmpje.

Aanmelden

Meld u aan via onderstaand inschrijfformulier. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Toekomstbestendige huisartsenzorg

19 november 2020

Afgelopen vrijdag hebben alle huisartsenpraktijken onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is vooral relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar…

Lees verder

Overgang Digitaal logboek naar PGO

12 november 2020

Vanaf 1 januari 2021 is het digitale logboek van de patiënt, onderdeel van Portavita, niet meer beschikbaar. Op dit moment kijken wij naar optimale alternatieven zoals de PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) Gezondheidsmeter…

Lees verder

Verhoging declaratie OPEN

3 november 2020

Eind september heeft OPEN voor de eerste keer de lijst met huisartspraktijken die online inzage daadwerkelijk in gebruik hebben genomen gedeeld met Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De praktijken op deze lijst,…

Lees verder

Meer nieuwsberichten