Een frisse start in 2017 – Portavitatrainers komen langs

Begin 2017 met een frisse start en laat een van onze Portavitatrainers bij u langs komen. Wieneke van Ommen of Monique Bakker, onze Portavitatrainers, komen graag bij u op de praktijk om te helpen bij Portavitavragen en knelpunten.

Wieneke van Ommen          Medewerker2

Een dag uit de praktijk

Wieneke van Ommen vertelt: “Na een drukke werkdag op maandag in een huisartsenpraktijk, heb ik vandaag werkzaamheden voor de KetenzorgNU. In de ochtend heb ik een afspraak bij een huisartsenpraktijk, voor ondersteuning bij het verwerken van gegevens in de Ouderenzorg module van Portavita. Er zijn veel vragen over wat nu wel in te vullen in Portavita en wat niet. De praktijk heeft op dit moment onderbezetting wat POH betreft, het is even puzzelen wat handig is om in te vullen. Niet alles hoeft in een keer genoteerd/uitgevraagd te worden. De TRAZAG startlijst en het Individueel Zorg Plan zijn het belangrijkste. Hier heb ik uitleg over gegeven hoe in te vullen. Ook even gekeken of er veel lege EPD’s in staan, en advies gegeven om deze te vullen, of te verwijderen. Ik laat ook altijd even zien aan de praktijken die ik bezoek dat op de homepage van Portavita een link is naar de handleidingen. Daar staat ook de uitleg van de nieuwste releases. Altijd handig om te weten.

Rode bollen Diabetes

Nu ik er toch ben gelijk even naar de rode bollen gekeken bij de Diabetes. Er is een probleem met het wegschrijven van de Fundus uitslagen door het lab. Hier een notitie van gemaakt om later met Helga Koelemij te overleggen of hier nog actie op ondernomen moet worden.

Uitleg Portavita

Bij thuiskomst mijn werkmail geopend en de stukken doorgelezen voor de teamvergadering die wij volgende week hebben. Daar zit onder andere een melding van Portavita bij over de nieuwe functies die opgeleverd zijn tussen februari 2016 en nu. Het blijkt dat de releases slecht gelezen worden en/of niet begrepen. Hierbij zit een duidelijke uitleg met voorbeelden die uitgeprint kunnen worden. Toevallig ben ik aanstaande donderdag aanwezig op een POHvergadering in Woerden, en kan dit mooi meenemen en uitleg geven. Voor mij is het ook handig om deze uitleg mee te nemen als ik praktijken bezoek.

OZIS koppeling

Gelijk ook even een afspraak gemaakt met een praktijk in Woerden, waar ze problemen hebben met de koppeling tussen Ozis en Portavita. Daar ga ik naar toe om het ter plekke op te lossen. Gelukkig heb ik de helpdesk van Portavita achter de hand.

Zoals jullie lezen, een gevuld dagje. Ik ben erg enthousiast over het werk als praktijkondersteuner somatiek en vind het fijn om mijn kennis te kunnen delen met anderen”.

Bezoek Portavitatrainer aanvragen

Wilt u meer weten over het aanvragen van een van onze Portavitatrainers of wilt u direct een gesprek inplannen? Neem contact op met Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl.

 

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten