Actieweek LSP – 1 t/m 7 mei

Om het Landelijk Schakelpunt (LSP) beter te benutten tijdens het werken op de HAP is er van 1 t/m 7 mei 2017 een Actieweek LSP op de HAP Woerden én Leidsche Rijn. Van iedere patiënt die in de agenda van Call Manager wordt geplaatst, wordt automatisch een elektronisch medicatiedossier (EMD) en een waarneemdossier huisarts (WDH) opgevraagd. Om dit automatisch te laten verlopen zijn triagisten hiervoor gemandateerd, zodat ‘onder water’ het LSP al bevraagd wordt.

Doel

Het doel van deze actieweek is aandacht voor het LSP te genereren en het gebruik ervan op de HAP te stimuleren. Daarnaast is het doel om bij 100% opvraging na te gaan hoeveel dossiers werkelijk ingezien kunnen worden. Deze week is georganiseerd in samenwerking met Iddo de Ruiter, medische manager van de post, Eugen Zuiderwijk, ambassadeur LSP namens LHV-Kring Midden-Nederland, Carla Broekman VZVZ, projectleider voor Midden-Nederland.

De actieweek is interessant voor zowel artsen die dan dienst hebben als die geen dienst hebben, en alles over het LSP willen weten. Heb je hulp nodig bij het aansluiten op het LSP of het vastleggen van toestemming van patiënten, of andere LSP-vragen? Kom dan langs!

Wat zie je in Call Manager als er EMD en/of WDH-gegevens zichtbaar zijn van de patiënt?

  • Zodra je hebt geklikt op de patiëntnaam in de agenda met een geel belletje, dan verschijnt er pop-up, geef hier antwoord ja, bij behandelrelatie:
  • In de agenda van Call Manager, wordt bij iedere patiënt waarvan een extern dossier beschikbaar is, EMD en/of WDH, een geel belletje getoond.
  • Onder in beeld in het contactscherm verschijnt een extra tabblad, tijdens een consult kun je onderling wisselen.
  • Als er EMD-gegevens beschikbaar zijn, en je hebt hier niet in gekeken, vindt er wel medicatiebewaking plaats bij het voorschrijven van medicatie op de post.

Wat vragen we van de dienstdoende collega’s?

Graag horen we jullie ervaringen over het werken met het LSP. Naast ieder werkstation liggen evaluatieformulieren. Wil je die invullen? In de volgende nieuwsbrief doen we verslag van de ervaringen uit deze actieweek.

Meer informatie

Wil je meer weten over het LSP? Neem contact op met Eugen Zuiderwijk, e.zuiderwijk@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten