Dank voor populatiecijfers

Hartelijk dank voor uw inspanningen rondom het aanleveren van de populatiecijfers per chronische aandoening. Mede daardoor is het gelukt om voor het eerst nu ook de populatiecijfers in beeld te brengen voor de Benchmark 2016 van InEen. Voor de verschillende ketens levert dit ons een mooi overzicht op van de prevalentie per chronische aandoening. Zo komen wellicht ook patiënten in beeld die nog binnen de ketenzorg kunnen worden opgenomen. Na de zomer benaderen we nog één keer de praktijken voor het aanleveren van de patiënten onder behandeling in de tweede lijn. Daarmee voldoen we dan niet alleen aan de doel percentages op de indicatoren, maar ook aan de aanvullende contractvoorwaarden voor de variabele bekostiging op alle onderdelen.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Toekomstbestendige huisartsenzorg

19 november 2020

Afgelopen vrijdag hebben alle huisartsenpraktijken onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is vooral relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar…

Lees verder

Overgang Digitaal logboek naar PGO

12 november 2020

Vanaf 1 januari 2021 is het digitale logboek van de patiënt, onderdeel van Portavita, niet meer beschikbaar. Op dit moment kijken wij naar optimale alternatieven zoals de PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) Gezondheidsmeter…

Lees verder

Verhoging declaratie OPEN

3 november 2020

Eind september heeft OPEN voor de eerste keer de lijst met huisartspraktijken die online inzage daadwerkelijk in gebruik hebben genomen gedeeld met Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De praktijken op deze lijst,…

Lees verder

Meer nieuwsberichten