Verruiming vergoeding longfysiotherapie vanuit ketentarief

Neemt u deel aan de ketenzorg COPD van KetenzorgNU en werkt u samen met een longfysiotherapeut? Dan kan er tweemaal fysiotherapie worden vergoed vanuit het ketentarief. We noemen dit: Het Beweegconsult. Er is nu een extra budget beschikbaar, waardoor de pilot kan worden uitgebreid.

Uitbreiding pilot Beweegconsult

De pilot die vorig jaar is gestart maakt een beweegconsult mogelijk voor een groter aantal patiënten. Binnen de subsidieaanvraag (zie nieuwsbericht Ruimte voor zorgvernieuwing!) bij Zelfzorg Ondersteund is nu nog een extra budget opgenomen voor een beweegconsult voor 600 COPD patiënten. Hierdoor kan deze pilot worden uitgebreid. Het doel is de multidisciplinaire samenwerking efficiënter te maken door samen te schrijven in het IZP.  Het invullen van de afspraken met de patiënt en de doelen van de patiënt, maakt het plan van de patiënt voor iedere betrokken zorgverlener inzichtelijk. Met dit consult wordt duidelijk hoe de conditie van de patiënt, ondanks obstructie, optimaal kan blijven en wat de patiënt hierin wil en kan doen. In het Beweegadvies COPD leest u wat de afspraken zijn.

De fysiotherapeut kan rechtstreeks aan KetenzorgNU declareren. Patiënten hoeven hiervoor niet aanvullend verzekerd te zijn voor fysiotherapie.

Geef uw fysiotherapiepraktijk op

Geef onderstaand uw fysiotherapiepraktijk op. Let op, want vol is vol. Wanneer u zich heeft opgegeven, neemt KetenzorgNU contact met u op om in afstemming met u uitleg te geven over het invullen van het IZP.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de vergoeding of het Beweegconsult COPD? Neem contact op met Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl.

 

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

NUGezond in oprichting

18 februari 2021

Om de transitie van RegiozorgNU goed vorm te geven, zijn we bezig met de oprichting van NUGezond. NUGezond wordt een adviesorgaan binnen RegiozorgNU waarin bestuurders vanuit de samenwerkingsverbanden raad geven…

Lees verder

Nieuwe gezichten

15 februari 2021

Het team van RegiozorgNU breidt zich verder uit! Sinds deze maand versterken Tesse, Danita en Eva het team. Zij stellen zich graag aan je voor.  De chemie is er! Tesse…

Lees verder

Scholingsagenda 2021

20 januari 2021

Dit jaar bieden we je veel online scholingen aan. En als het straks wellicht weer kan, ook fysiek. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de planning. Het overzicht voor…

Lees verder

Aanbod Toekomstbestendige huisartsenzorg

17 december 2020

Alle huisartsenpraktijken hebben onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. In 2021 komt er…

Lees verder

Meer nieuwsberichten