Wijzigingen starterspakket en inclusiecriteria VRM

De kwaliteitswerkgroep VRM krijgt vaak vragen over de inclusie van patiënten. Ketenzorg VRM is gecontracteerd voor Zorgcirkels in 2014 en het contract voor Noordwest Utrecht is erop gericht deze afspraken zoveel mogelijk te benaderen. In het starterspakket VRM was opgenomen dat patiënten met hartfalen (K77) ook binnen ketenzorg VRM kunnen worden behandeld terwijl de huidige adviezen hierin (RTA, Richtlijn) zijn deze patiënten beter gebaat zijn bij een aanpak gericht op kwetsbare ouderen. Vandaar dat op dit punt het implementatieplan en het Zorgprogramma zijn herzien. Ook in de startchecklist is een wijziging betreffende de POH-S vergoeding naast het ketentarief VRM.

Geactualiseerde startersset VRM

De geactualiseerde startersset voor ketenzorg VRM vindt u nu op onze website (onderaan de pagina). Patiënten met hartfalen die al in ketenzorg VRM/HVZ zijn opgenomen hoeven niet te worden gestaakt. Patiënten met hartfalen inclusief een andere diagnose uit de inclusiecriteria, waarbij gestructureerde secundaire preventie geïndiceerd is, kunnen wel worden geïncludeerd in de keten.

Meer informatie

Neemt u nog niet deel aan ketenzorg VRM maar overweegt u dit wel? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl. Aanmelden voor deze keten kan via n.koop@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

NUGezond in oprichting

18 februari 2021

Om de transitie van RegiozorgNU goed vorm te geven, zijn we bezig met de oprichting van NUGezond. NUGezond wordt een adviesorgaan binnen RegiozorgNU waarin bestuurders vanuit de samenwerkingsverbanden raad geven…

Lees verder

Nieuwe gezichten

15 februari 2021

Het team van RegiozorgNU breidt zich verder uit! Sinds deze maand versterken Tesse, Danita en Eva het team. Zij stellen zich graag aan je voor.  De chemie is er! Tesse…

Lees verder

Scholingsagenda 2021

20 januari 2021

Dit jaar bieden we je veel online scholingen aan. En als het straks wellicht weer kan, ook fysiek. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de planning. Het overzicht voor…

Lees verder

Aanbod Toekomstbestendige huisartsenzorg

17 december 2020

Alle huisartsenpraktijken hebben onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. In 2021 komt er…

Lees verder

Meer nieuwsberichten