Wijzigingen starterspakket en inclusiecriteria VRM

De kwaliteitswerkgroep VRM krijgt vaak vragen over de inclusie van patiënten. Ketenzorg VRM is gecontracteerd voor Zorgcirkels in 2014 en het contract voor Noordwest Utrecht is erop gericht deze afspraken zoveel mogelijk te benaderen. In het starterspakket VRM was opgenomen dat patiënten met hartfalen (K77) ook binnen ketenzorg VRM kunnen worden behandeld terwijl de huidige adviezen hierin (RTA, Richtlijn) zijn deze patiënten beter gebaat zijn bij een aanpak gericht op kwetsbare ouderen. Vandaar dat op dit punt het implementatieplan en het Zorgprogramma zijn herzien. Ook in de startchecklist is een wijziging betreffende de POH-S vergoeding naast het ketentarief VRM.

Geactualiseerde startersset VRM

De geactualiseerde startersset voor ketenzorg VRM vindt u nu op onze website (onderaan de pagina). Patiënten met hartfalen die al in ketenzorg VRM/HVZ zijn opgenomen hoeven niet te worden gestaakt. Patiënten met hartfalen inclusief een andere diagnose uit de inclusiecriteria, waarbij gestructureerde secundaire preventie geïndiceerd is, kunnen wel worden geïncludeerd in de keten.

Meer informatie

Neemt u nog niet deel aan ketenzorg VRM maar overweegt u dit wel? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl. Aanmelden voor deze keten kan via n.koop@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Over Sam Siemssen

17 september 2020

Sam Siemssen werkt sinds 1 augustus als directeur bij RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Hij stelt zich graag uitgebreid voor en vertelt over zijn eerste indrukken als nieuwe directeur. Bekend met de…

Lees verder

Flash Glucose Monitoring

17 september 2020

Sinds de Flash Glucose Monitoring (FGM) wordt vergoed voor mensen die minimaal vier keer per dag insuline spuiten, krijgen we af en toe vragen over de behandeling. De Langerhans online…

Lees verder

E-learning Longformularium en EVS

17 september 2020

Maak je al gebruik van het Regionaal Longformularium Utrecht in de dagelijkse praktijk? Veel zorgverleners in de huisartsenpraktijken en in de ziekenhuizen in onze regio schrijven nu voor volgens dit formularium. In…

Lees verder

Collega’s SpoedzorgNU

17 september 2020

Het team van SpoedzorgNU is versterkt! De volgende dames versterken het team: Laura Goverts als kwaliteitsfunctionaris, Esther Schouten als HR manager (ook voor RegiozorgNU) en tenslotte Esther van Montfoort in…

Lees verder

Meer nieuwsberichten