Interview met Raedelijn – Praktijken aan de slag

“Er gebeurt van alles bij de verschillende deelnemende praktijken”, vertelt Raedelijn adviseur Matthijs Zwier enthousiast. Raedelijn begeleidt de praktijken met Het Nieuwe Zorgwerken in opdracht van KetenzorgNU. Matthijs: “De eerste fase vraagt veel van praktijken, meer dan vooraf gedacht werd. Het is leuk om te zien waar alle deelnemende praktijken nu staan.”

Een start gemaakt

Matthijs vertelt kort per praktijk waar ze nu in het project staan: “Bij Huisartsenpraktijk Kievitsstraat zijn inmiddels de patiënt-zorgverlener gesprekken afgerond, er gaat nu een tweede bijeenkomst voor zorgverleners ingepland worden. Ook bij GCM Maarssenbroek (locatie Boomstede) is een eerste start gemaakt met de patiënt-zorgverlener dialogen. Locatie Spechtenkamp denkt nog na over de invulling.”

Vervolg

Matthijs: “De eerste zorgverlener sessie bij praktijk Wolfs-Smits is geweest. Zij zijn nu aan het kijken naar de patiënt-zorgverlener dialoog. Ook praktijk Verboon heeft de eerste zorgverleners sessie gehad. Vanuit hun wens om gezamenlijk iets met bewegen en patiënten te doen, hebben ze ervoor gekozen om aan de slag te gaan met de diabetes challenge. Deze gelegenheid willen ze ook gebruiken als alternatief voor hun patiënt – zorgverlener gesprekken.”

Nieuwe plannen

“Diana Rietdijk, huisarts bij Vechtzorgpraktijken, heeft onlangs aangegeven dat ze kleine experimenten aan het doen zijn met onder andere het spinnenweb van positieve gezondheid van Machteld Huber” geeft Matthijs aan. “Ze willen er graag meer aandacht aan geven en in het team is dat ook een urgenter vraagstuk aan het worden. Tenslotte heeft HOED- Montfoort naar aanleiding van de eerste fase gezamenlijk een aantal plannen bedacht waaraan ze aandacht willen besteden. Ze zijn bezig met een voorlichtingsavond, inrichten van actieve werkplekken, inloopspreekuur, anders indelen spreekuren en nascholing aan assistentes. De praktijken zijn dus goed in beweging” besluit Matthijs.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Over Sam Siemssen

17 september 2020

Sam Siemssen werkt sinds 1 augustus als directeur bij RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Hij stelt zich graag uitgebreid voor en vertelt over zijn eerste indrukken als nieuwe directeur. Bekend met de…

Lees verder

Flash Glucose Monitoring

17 september 2020

Sinds de Flash Glucose Monitoring (FGM) wordt vergoed voor mensen die minimaal vier keer per dag insuline spuiten, krijgen we af en toe vragen over de behandeling. De Langerhans online…

Lees verder

E-learning Longformularium en EVS

17 september 2020

Maak je al gebruik van het Regionaal Longformularium Utrecht in de dagelijkse praktijk? Veel zorgverleners in de huisartsenpraktijken en in de ziekenhuizen in onze regio schrijven nu voor volgens dit formularium. In…

Lees verder

Collega’s SpoedzorgNU

17 september 2020

Het team van SpoedzorgNU is versterkt! De volgende dames versterken het team: Laura Goverts als kwaliteitsfunctionaris, Esther Schouten als HR manager (ook voor RegiozorgNU) en tenslotte Esther van Montfoort in…

Lees verder

Meer nieuwsberichten