Alle chronische ketenpatiënten in Portavita

Vanaf nu is het ook mogelijk de totale populatie bij te houden in Portavita. Hierbij gaat het dan alleen om de naam, adres en woonplaats gegevens van patiënten die niet in de ketenzorg zijn opgenomen, maar wel de betreffende chronische aandoening hebben. De mogelijkheid om patiënten via Portavita over te dragen naar de tweede lijn wordt al toenemend gebruikt.

Verschillende categorieën patiënten

In Portavita kunnen de drie categorieën patiënten in beeld komen en worden de aantallen patiënten binnen ketenzorg, buiten ketenzorg en in de tweede lijn vanzelf zichtbaar. Dat betekent dat u deze niet extra hoeft aan te leveren. De patiënten die niet in behandeling zijn in de ketenzorg en wel in Portavita worden genoteerd moeten dan ingesteld zijn op: “geen programmatische zorg” of “overgedragen naar de tweede lijn” zodat deze niet mee gedeclareerd worden.

Meer informatie

Heeft u vragen hoe u alle chronische ketenpatiënten in Portavita kunt opnemen? Neem contact op met Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

NUGezond in oprichting

18 februari 2021

Om de transitie van RegiozorgNU goed vorm te geven, zijn we bezig met de oprichting van NUGezond. NUGezond wordt een adviesorgaan binnen RegiozorgNU waarin bestuurders vanuit de samenwerkingsverbanden raad geven…

Lees verder

Nieuwe gezichten

15 februari 2021

Het team van RegiozorgNU breidt zich verder uit! Sinds deze maand versterken Tesse, Danita en Eva het team. Zij stellen zich graag aan je voor.  De chemie is er! Tesse…

Lees verder

Scholingsagenda 2021

20 januari 2021

Dit jaar bieden we je veel online scholingen aan. En als het straks wellicht weer kan, ook fysiek. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de planning. Het overzicht voor…

Lees verder

Aanbod Toekomstbestendige huisartsenzorg

17 december 2020

Alle huisartsenpraktijken hebben onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. In 2021 komt er…

Lees verder

Meer nieuwsberichten