Alle chronische ketenpatiënten in Portavita

Vanaf nu is het ook mogelijk de totale populatie bij te houden in Portavita. Hierbij gaat het dan alleen om de naam, adres en woonplaats gegevens van patiënten die niet in de ketenzorg zijn opgenomen, maar wel de betreffende chronische aandoening hebben. De mogelijkheid om patiënten via Portavita over te dragen naar de tweede lijn wordt al toenemend gebruikt.

Verschillende categorieën patiënten

In Portavita kunnen de drie categorieën patiënten in beeld komen en worden de aantallen patiënten binnen ketenzorg, buiten ketenzorg en in de tweede lijn vanzelf zichtbaar. Dat betekent dat u deze niet extra hoeft aan te leveren. De patiënten die niet in behandeling zijn in de ketenzorg en wel in Portavita worden genoteerd moeten dan ingesteld zijn op: “geen programmatische zorg” of “overgedragen naar de tweede lijn” zodat deze niet mee gedeclareerd worden.

Meer informatie

Heeft u vragen hoe u alle chronische ketenpatiënten in Portavita kunt opnemen? Neem contact op met Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Over Sam Siemssen

17 september 2020

Sam Siemssen werkt sinds 1 augustus als directeur bij RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Hij stelt zich graag uitgebreid voor en vertelt over zijn eerste indrukken als nieuwe directeur. Bekend met de…

Lees verder

Flash Glucose Monitoring

17 september 2020

Sinds de Flash Glucose Monitoring (FGM) wordt vergoed voor mensen die minimaal vier keer per dag insuline spuiten, krijgen we af en toe vragen over de behandeling. De Langerhans online…

Lees verder

E-learning Longformularium en EVS

17 september 2020

Maak je al gebruik van het Regionaal Longformularium Utrecht in de dagelijkse praktijk? Veel zorgverleners in de huisartsenpraktijken en in de ziekenhuizen in onze regio schrijven nu voor volgens dit formularium. In…

Lees verder

Collega’s SpoedzorgNU

17 september 2020

Het team van SpoedzorgNU is versterkt! De volgende dames versterken het team: Laura Goverts als kwaliteitsfunctionaris, Esther Schouten als HR manager (ook voor RegiozorgNU) en tenslotte Esther van Montfoort in…

Lees verder

Meer nieuwsberichten