Pilot Combi ketens

In 2018 wordt het mogelijk om VGZ patiënten met twee chronische aandoeningen binnen hetzelfde contactmoment te zien. Dit zijn de zogenaamde combi ketens. Het gaat hierbij om mensen met COPD en diabetes of COPD en CVRM ketenzorg. Bij voorkeur worden deze mensen tijdens één spreekuur voor beide aandoeningen gezien. Dit komt tegemoet aan de persoonsgerichte aanpak. Want een persoon is tenslotte niet verdeeld in verschillende chronische aandoeningen.

Deelnemen aan pilot

We zijn op zoek naar praktijken die al een combinatie spreekuur hebben of ermee willen experimenteren. Op deze manier brengen we de veranderingen binnen praktijkprocessen, spreekuur inrichting, patiëntcommunicatie en de dossierwensen voor Portavita in kaart. Deze aanpak kan een opmaat zijn naar multimorbiditeitsketens waarbij mensen met chronische aandoeningen structurele en geïntegreerde begeleiding krijgen. In de Kaderartsen Expert Groep (KEG) denkt men na over de uitwerking van deze geïntegreerde zorg. Geïnteresseerd in deze pilot? Neem contact op met Marian Verkerk m.verkerk@ketenzorgnu.nl.

Combiketen patiënten in uw praktijk

Bent u benieuwd welke patiënten in uw praktijk in de combi ketens vallen? Ga dan via het hoofdmenu van Portavita naar Portavita Analytics (derde kolom onderaan) en klik vervolgens door naar Patiënt Explorer. Hier vindt u onderstaande overzichten.

 

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten