Proeftuin betere Artrosezorg in de regio

Heeft u een goede samenwerking met uw fysiotherapeut? Wilt u de artrosezorg in uw regio professionaliseren? Geef u dan samen met uw fysiotherapeut op voor de proeftuin Artrosezorg.

De proeftuin

In deze proeftuin worden artrose patiënten behandeld volgens een nieuwe strategie: het Stepped Care principe (onder regie van de fysiotherapeut) als medisch inhoudelijke leidraad en met positieve gezondheid als basis. De insteek hierbij is dat door de gecoördineerde communicatie tussen de huisarts en de fysiotherapeut de patiënt beter leert omgaan met de beperkingen van de artrose en meer regie hierop kan hebben. Vraagstukken als pijnstilling, consequenties van conservatieve behandeling (verspeel ik dan de kans op prothese, is het wel oké?), beweegadviezen, maar ook voorbereiding van operatie worden gezamenlijk en uniform aangereikt. Hierbij is de rol van de huisarts en de fysiotherapeut bij de voorlichting cruciaal. Er wordt gebruik gemaakt van de consultkaart van het NPCF, apps, filmpjes en eHealth. De klant is het vertrekpunt, Positieve gezondheid én de BART strategie zijn een leidraad bij deze proeftuin. Binnen deze proeftuin is, naast ondersteuning van teamsamenwerking en behandeltools, ruimte voor een klein aantal preventieve fysiotherapieconsulten (nader te bepalen) en een te ontwikkelen coachrol. Het gaat dus om verbetering van kwaliteit van leven bij artrose. Bijvangst is substitutie van nog niet nodige specialistische zorg naar de eerste lijn.

Doel

Het doel van het gehele traject is betere begeleiding van mensen met artrose in noordwest Utrecht. Waarbij ervaringen van patiënten het vertrekpunt zijn voor continu verbeteren van kwaliteit van artrosezorg.

Beoogd effect

In de proeftuinen willen we de effecten van onze inzet voor patiënten kwalitatief zichtbaar te maken en de doelmatigheid van zorg kwantitatief zichtbaar maken zodat we kunnen blijven leren en verbeteren. De regio is eigenaar van dit vraagstuk.

Meer informatie?

Bekijk de presentatie over de proeftuin Artrose.

Aanmelden

Wilt u uw praktijk vrijblijvend aanmelden voor deze proeftuin? Vul dan onderstaand aanmeldingsformulier in en Raedelijn neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten