Spiegelbijeenkomst DM

In mei was alweer de zesde Spiegelbijeenkomst Diabetes, aanleiding voor een terugblik en een update:

Terugblik

Drie jaar geleden hebben we ingezet op de persoonsgerichte zorg met verschillende projecten zoals het NDF project ‘Persoonsgerichte zorg’, het project ‘Meten is weten’ en het project ‘Ondersteunende zelfzorg en IZP’. Deze projecten komen nu samen in Het Nieuwe Zorgwerken waarin ook eHealth is opgenomen. Goed om te zien dat landelijk deze beweging nu ook is ingezet met de distributie van consultvoorbereidingskaarten door de NDF en het Instituut voor Positieve Gezondheid. De consultvoorbereidingskaarten zijn goed ontvangen. Heeft u ook interesse in deze spreekuurondersteuning? Stuur dan een bericht aan Marian Verkerk, m.verkerk@ketenzorgnu.nl.


De samenvatting van de nieuwe richtlijn en de verdieping GGZ in de vorm van de presentatie diabetes en depressie en het interview met POH Moniek Neplenbroek en POH GGZ Micheal Lans zijn goed ontvangen tijdens de Spiegelbijeenkomst. Op veler verzoek hierbij dan ook de presentaties:

Bekijk ook de Toolkit ‘Mijn Diabetesjaargesprek’. We zien elkaar graag de volgende keer weer!

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Toekomstbestendige huisartsenzorg

19 november 2020

Afgelopen vrijdag hebben alle huisartsenpraktijken onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is vooral relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar…

Lees verder

Overgang Digitaal logboek naar PGO

12 november 2020

Vanaf 1 januari 2021 is het digitale logboek van de patiënt, onderdeel van Portavita, niet meer beschikbaar. Op dit moment kijken wij naar optimale alternatieven zoals de PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) Gezondheidsmeter…

Lees verder

Verhoging declaratie OPEN

3 november 2020

Eind september heeft OPEN voor de eerste keer de lijst met huisartspraktijken die online inzage daadwerkelijk in gebruik hebben genomen gedeeld met Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De praktijken op deze lijst,…

Lees verder

Meer nieuwsberichten