Veilig mailen via Zorgmail 

80% van de huisartsenpraktijken in onze regio is aangesloten op Zorgmail. Wij zien echter verschillen in gebruik van Zorgmail door de huisartsenpraktijken. Tijdens de zomer gaan we diverse instructiefilmpjes aan u ter beschikking stellen ter ondersteuning van het veilig e-mailen via Zorgmail. Wat is het, hoe wordt het gebruikt, wat te doen als er een nieuwe medewerker/huisarts in dienst komt? U ontvangt bericht zodra de filmpjes voor u gereed staan.

Tips en tricks

Onderstaand vindt u handige tips en tricks voor het veilig mailen via Zorgmail:

  • Veilig mailen kan via diverse toepassingen: Edifact vanuit HIS-Zorgmail-Zorgdomein en Portavita
  • Gebruik een disclaimer:
    Bijvoorbeeld: Dit bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten die niet voor u bestemd is. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De huisartsenpraktijk aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico’s verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.
    Mijn (of Ons) veilig e-mailadres is xxx@zorgmail.nl (of een ander veilig e-mailadres dat u bezit).
  • Groene knop in Outlook:
    Maakt u gebruik van Outlook, dan kan Enovation u helpen om een groene verzendknop te installeren. Dat maakt het veilig e-mailen nog eenvoudiger. Gebruik deze link en plan een afspraak in.

 

Zorgmail en KetenzorgNU

KetenzorgNU is nu overigens ook aangesloten op Zorgmail. Alle berichten betreffende patiëntgegevens gaan we via Zorgmail versturen. Dit mede vanwege de AVG wetgeving.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de implementatie van Zorgmail op uw praktijk? Stuur dan een bericht naar h.koelemij@ketenzorgnu.nl.
Heeft u technische problemen met met Zorgmail? Neem dan contact op met de de helpdesk van Zorgmail. U kiest dan onder het kopje Service/Support voor ‘afspraak maken’ en dan ‘een afspraak inplannen’. Zorgmail gaat vervolgens het probleem onderzoeken en oplossen. Zij nemen dan uw scherm over met behulp van Teamviewer.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

NUGezond in oprichting

18 februari 2021

Om de transitie van RegiozorgNU goed vorm te geven, zijn we bezig met de oprichting van NUGezond. NUGezond wordt een adviesorgaan binnen RegiozorgNU waarin bestuurders vanuit de samenwerkingsverbanden raad geven…

Lees verder

Nieuwe gezichten

15 februari 2021

Het team van RegiozorgNU breidt zich verder uit! Sinds deze maand versterken Tesse, Danita en Eva het team. Zij stellen zich graag aan je voor.  De chemie is er! Tesse…

Lees verder

Scholingsagenda 2021

20 januari 2021

Dit jaar bieden we je veel online scholingen aan. En als het straks wellicht weer kan, ook fysiek. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de planning. Het overzicht voor…

Lees verder

Aanbod Toekomstbestendige huisartsenzorg

17 december 2020

Alle huisartsenpraktijken hebben onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. In 2021 komt er…

Lees verder

Meer nieuwsberichten