Veilig mailen via Zorgmail 

80% van de huisartsenpraktijken in onze regio is aangesloten op Zorgmail. Wij zien echter verschillen in gebruik van Zorgmail door de huisartsenpraktijken. Tijdens de zomer gaan we diverse instructiefilmpjes aan u ter beschikking stellen ter ondersteuning van het veilig e-mailen via Zorgmail. Wat is het, hoe wordt het gebruikt, wat te doen als er een nieuwe medewerker/huisarts in dienst komt? U ontvangt bericht zodra de filmpjes voor u gereed staan.

Tips en tricks

Onderstaand vindt u handige tips en tricks voor het veilig mailen via Zorgmail:

  • Veilig mailen kan via diverse toepassingen: Edifact vanuit HIS-Zorgmail-Zorgdomein en Portavita
  • Gebruik een disclaimer:
    Bijvoorbeeld: Dit bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten die niet voor u bestemd is. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De huisartsenpraktijk aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico’s verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.
    Mijn (of Ons) veilig e-mailadres is xxx@zorgmail.nl (of een ander veilig e-mailadres dat u bezit).
  • Groene knop in Outlook:
    Maakt u gebruik van Outlook, dan kan Enovation u helpen om een groene verzendknop te installeren. Dat maakt het veilig e-mailen nog eenvoudiger. Gebruik deze link en plan een afspraak in.

 

Zorgmail en KetenzorgNU

KetenzorgNU is nu overigens ook aangesloten op Zorgmail. Alle berichten betreffende patiëntgegevens gaan we via Zorgmail versturen. Dit mede vanwege de AVG wetgeving.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de implementatie van Zorgmail op uw praktijk? Stuur dan een bericht naar h.koelemij@ketenzorgnu.nl.
Heeft u technische problemen met met Zorgmail? Neem dan contact op met de de helpdesk van Zorgmail. U kiest dan onder het kopje Service/Support voor ‘afspraak maken’ en dan ‘een afspraak inplannen’. Zorgmail gaat vervolgens het probleem onderzoeken en oplossen. Zij nemen dan uw scherm over met behulp van Teamviewer.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Over Sam Siemssen

17 september 2020

Sam Siemssen werkt sinds 1 augustus als directeur bij RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Hij stelt zich graag uitgebreid voor en vertelt over zijn eerste indrukken als nieuwe directeur. Bekend met de…

Lees verder

Flash Glucose Monitoring

17 september 2020

Sinds de Flash Glucose Monitoring (FGM) wordt vergoed voor mensen die minimaal vier keer per dag insuline spuiten, krijgen we af en toe vragen over de behandeling. De Langerhans online…

Lees verder

E-learning Longformularium en EVS

17 september 2020

Maak je al gebruik van het Regionaal Longformularium Utrecht in de dagelijkse praktijk? Veel zorgverleners in de huisartsenpraktijken en in de ziekenhuizen in onze regio schrijven nu voor volgens dit formularium. In…

Lees verder

Collega’s SpoedzorgNU

17 september 2020

Het team van SpoedzorgNU is versterkt! De volgende dames versterken het team: Laura Goverts als kwaliteitsfunctionaris, Esther Schouten als HR manager (ook voor RegiozorgNU) en tenslotte Esther van Montfoort in…

Lees verder

Meer nieuwsberichten