Wilt u ook de beste zorg bij artrose voor uw patiënt? Iedereen kan iets doen!

Goed nieuws: door de toegekende subsidie voor betere artrose zorg in de regio Noordwest Utrecht kunnen we het aantal proeftuinen uitbreiden om nog meer patiënten met artrose te bereiken!
Heeft u een goede samenwerking met uw fysiotherapeut? Wilt u de artrosezorg in uw regio professionaliseren? Wilt u ook de kwaliteit van artrosezorg voor de patiënt verbeteren? Meerdere vragen met ja kunnen beantwoorden? Geef u dan samen met uw fysiotherapeut/huisarts op voor de proeftuin artrosezorg!

De proeftuin

Bij deze proeftuinen gaat men uit van het Stepped Care principe als medisch inhoudelijke leidraad en vormt positieve gezondheid de basis. De insteek hierbij is dat door de gecoördineerde communicatie tussen de huisarts, de fysiotherapeut en de orthopedisch chirurg de patiënt beter zicht op heeft op wat men zelf kan doen om de klachten te verminderen en mogelijk operatieve interventies kunnen worden voorkomen of zo lang mogelijk uitgesteld. De patiënt heeft meer eigen regie en is daardoor een andere gesprekspartner.

Doel

Betere begeleiding van mensen met artrose in Noordwest Utrecht door verbeterde samenwerking tussen huisarts-fysiotherapeut-orthopeed.

 

Effect

In de proeftuinen willen we de effecten van onze inzet voor patiënten kwalitatief en de doelmatigheid van zorg kwantitatief zichtbaar maken zodat we kunnen blijven leren en verbeteren.

Aanmelden

Heeft u interesse en wilt u mee doen? Meld u dan aan bij Denise Filippo, 06-13000923, dfilippo@raedelijn.nl of Babs Matthieu, 030-26 44 546, info@raedelijn.nl.

Wat kunt u verwachten?

Als u zich aanmeldt, dan vindt er één keer per twee maanden een voortgangsgesprek plaats bij u op locatie. U ontvangt voor de ingezette uren een vacatievergoeding van €75,- per uur.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Artrose project? Bekijk dan het eerder verschenen nieuwsbericht. Of bekijk het visuele verslag.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Over Sam Siemssen

17 september 2020

Sam Siemssen werkt sinds 1 augustus als directeur bij RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Hij stelt zich graag uitgebreid voor en vertelt over zijn eerste indrukken als nieuwe directeur. Bekend met de…

Lees verder

Flash Glucose Monitoring

17 september 2020

Sinds de Flash Glucose Monitoring (FGM) wordt vergoed voor mensen die minimaal vier keer per dag insuline spuiten, krijgen we af en toe vragen over de behandeling. De Langerhans online…

Lees verder

E-learning Longformularium en EVS

17 september 2020

Maak je al gebruik van het Regionaal Longformularium Utrecht in de dagelijkse praktijk? Veel zorgverleners in de huisartsenpraktijken en in de ziekenhuizen in onze regio schrijven nu voor volgens dit formularium. In…

Lees verder

Collega’s SpoedzorgNU

17 september 2020

Het team van SpoedzorgNU is versterkt! De volgende dames versterken het team: Laura Goverts als kwaliteitsfunctionaris, Esther Schouten als HR manager (ook voor RegiozorgNU) en tenslotte Esther van Montfoort in…

Lees verder

Meer nieuwsberichten