Wilt u ook de beste zorg bij artrose voor uw patiënt? Iedereen kan iets doen!

Goed nieuws: door de toegekende subsidie voor betere artrose zorg in de regio Noordwest Utrecht kunnen we het aantal proeftuinen uitbreiden om nog meer patiënten met artrose te bereiken!
Heeft u een goede samenwerking met uw fysiotherapeut? Wilt u de artrosezorg in uw regio professionaliseren? Wilt u ook de kwaliteit van artrosezorg voor de patiënt verbeteren? Meerdere vragen met ja kunnen beantwoorden? Geef u dan samen met uw fysiotherapeut/huisarts op voor de proeftuin artrosezorg!

De proeftuin

Bij deze proeftuinen gaat men uit van het Stepped Care principe als medisch inhoudelijke leidraad en vormt positieve gezondheid de basis. De insteek hierbij is dat door de gecoördineerde communicatie tussen de huisarts, de fysiotherapeut en de orthopedisch chirurg de patiënt beter zicht op heeft op wat men zelf kan doen om de klachten te verminderen en mogelijk operatieve interventies kunnen worden voorkomen of zo lang mogelijk uitgesteld. De patiënt heeft meer eigen regie en is daardoor een andere gesprekspartner.

Doel

Betere begeleiding van mensen met artrose in Noordwest Utrecht door verbeterde samenwerking tussen huisarts-fysiotherapeut-orthopeed.

 

Effect

In de proeftuinen willen we de effecten van onze inzet voor patiënten kwalitatief en de doelmatigheid van zorg kwantitatief zichtbaar maken zodat we kunnen blijven leren en verbeteren.

Aanmelden

Heeft u interesse en wilt u mee doen? Meld u dan aan bij Denise Filippo, 06-13000923, dfilippo@raedelijn.nl of Babs Matthieu, 030-26 44 546, info@raedelijn.nl.

Wat kunt u verwachten?

Als u zich aanmeldt, dan vindt er één keer per twee maanden een voortgangsgesprek plaats bij u op locatie. U ontvangt voor de ingezette uren een vacatievergoeding van €75,- per uur.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Artrose project? Bekijk dan het eerder verschenen nieuwsbericht. Of bekijk het visuele verslag.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

NUGezond in oprichting

18 februari 2021

Om de transitie van RegiozorgNU goed vorm te geven, zijn we bezig met de oprichting van NUGezond. NUGezond wordt een adviesorgaan binnen RegiozorgNU waarin bestuurders vanuit de samenwerkingsverbanden raad geven…

Lees verder

Nieuwe gezichten

15 februari 2021

Het team van RegiozorgNU breidt zich verder uit! Sinds deze maand versterken Tesse, Danita en Eva het team. Zij stellen zich graag aan je voor.  De chemie is er! Tesse…

Lees verder

Scholingsagenda 2021

20 januari 2021

Dit jaar bieden we je veel online scholingen aan. En als het straks wellicht weer kan, ook fysiek. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de planning. Het overzicht voor…

Lees verder

Aanbod Toekomstbestendige huisartsenzorg

17 december 2020

Alle huisartsenpraktijken hebben onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. In 2021 komt er…

Lees verder

Meer nieuwsberichten