Nieuw gezicht – POH Chellie Heijmans

Ons team is in het nieuwe jaar uitgebreid met praktijkverpleegkundige Chellie Heijmans. Zij vervult de functie praktijkconsulent en is hét aanspreekpunt voor de implementatie van ouderenzorg. Chellie bezoekt de komende maanden alle praktijken in de regio en stelt zich graag alvast aan u voor: “Ik deel graag mijn ervaringen en zal de praktijken helpen, daar waar nodig is, om Ouderenzorg en MDO’s op te zetten volgens het Zorgplan Kwetsbare ouderen.”

Wat is jouw achtergrond?

Chellie vertelt: “Ik ben sinds 2002 werkzaam in diverse huisartsenpraktijken als Praktijkverpleegkundige. Mijn speerpunten zijn diabetes en ouderenzorg. Maar ik begeleid ook COPD/astma- en CVRM-patiënten. In de afgelopen vier jaar heb ik samen met mijn collega’s in het Medisch Centrum Iepenhof de ouderenzorg opgezet. Ook zijn we drie jaar geleden gestart met MDO’s voor de kwetsbare ouderen. We zijn een groot gezondheidscentrum dus er zijn ook veel kwetsbare ouderen in onze praktijk. Het voordeel van een gezondheidscentrum is dat je alle disciplines bij elkaar hebt. Dit maakt het multidisciplinair werken veel gemakkelijker. Voor kwetsbare ouderen is het van belang dat er een goede onderlinge afstemming plaatsvindt tussen degenen die bij hun zorg betrokken zijn. Wij organiseren voor deze nauwe afstemming dan ook iedere maand een MDO.”

Wat verandert er in 2020 op het gebied van ouderenzorg voor de praktijken?

Chellie: “Vanaf januari 2020 gaan steeds meer huisartsenpraktijken de ouderenzorg verder implementeren. Dat betekent dat de samenwerking tussen huisarts, POH, wijkverpleegkundige, dementieconsulente, specialist ouderenzorg en/of sociaal domein steeds belangrijker wordt. Een goede samenwerking kost tijd en energie, waarbij het opzetten van een individueel zorgplan (IZP), het opzetten van een MDO en het maken van een zorgbehandelplan een belangrijk onderdeel is.”

Wat kun jij voor de praktijken in de regio betekenen?

“Sinds deze maand ben ik werkzaam voor RegiozorgNU als POH Ouderenconsulente, wat voor mij weer een hele leuke nieuwe uitdaging is. Ik ben dan het aanspreekpunt voor de implementatie van de ouderenzorg. Ik deel graag mijn ervaringen en zal de praktijken helpen, daar waar nodig is, om Ouderenzorg en MDO’s op te zetten volgens het Zorgplan Kwetsbare ouderen”, antwoordt Chellie.

Hoe kunnen praktijken je bereiken?

Chellie: “Ik ga in de loop van de komende maanden proberen om bij alle praktijken op locatie te komen om kennis te maken en vragen te beantwoorden. Dit zal in verband met mijn andere werkzaamheden op een maandag of vrijdag zijn. Daarnaast ben in bereikbaar via c.heijmans@regiozorgnu.nl. Dus voor alle praktijken: Tot snel ziens of horens!”

 

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten