Online inzage via PGO – een uitkomst

Waar online inzage en online diensten ook toe kunnen leiden in de chronische zorg zien we van dichtbij. Via de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) de Gezondheidsmeter, welke is gekoppeld aan Portavita, begeleidt praktijkverpleegkundige Monique Bakker veel van haar patiënten online. Monique: “Dit is een groot voordeel omdat de praktijken zich op dit moment meer richten op de zorg rondom het Coronavirus. De mensen met een chronische aandoening behoren tot de risicogroepen en die wil je vooral niet naar de praktijk laten komen. Bovendien wordt er bij veel praktijken nu alleen niet uitstelbare zorg geleverd en veel telefonisch afgehandeld. De PGO biedt nu uitkomst, zeker met de optie om te beeldbellen.”

Beeldbellen in PGO

Naast het uitwisselen van gegevens en overleg over het eventueel aanpassen van de medicatie en/of leefstijl biedt de PGO nu ook de optie beeldbellen. Monique heeft dit uitgeprobeerd en is enthousiast: “Een meerwaarde is dat het gesprek persoonlijker is en dat je ook de non verbale communicatie ziet, er is meer interactie. Wat ook opvalt is dat er toch wel veel vragen gesteld worden over het virus. De mensen beseffen dat ze tot de risicogroep behoren en dat brengt bij sommigen toch angst met zich mee. Opvallend is tevens het aantal mensen met diabetes die zelf met het voorstel komen hun medicatie aan te passen. Ze leveren verhoogde waardes aan en geven als oorzaak dat ze minder beweging krijgen. Mooi dat de mensen zelf bedenken wat de oorzaak en (eventueel een ) oplossing is.

Prettig is dat de chronische zorg door kan gaan, de mensen merken dat je betrokken bent en de bijvangst is dat er geen grote achterstanden ontstaan.


Monique aan het beeldbellen met een patiënt

 

Ook beeldbellen?

Wilt u ook beeldbellen met uw patiënten via Portavita? Stuur een bericht naar Marian Verkerk, m.verkerk@regiozorgnu.nl en zij helpt u op weg.

PGO Gezondheidsmeter en online inzage

Het is goed om te beseffen dat online inzage via Gezondheidsmeter per 31-12-2020 een van de mogelijkheden is om te voldoen aan de OPEN eisen van online inzage in het HIS. Wilt u geen Portaal aanschaffen (zoals bijvoorbeeld Uwzorgonline van Pharmeon of Mijngezondheid.net van Medicom) als ingang voor uw HIS, dan is inzage via PGO Gezondheidsmeter een mogelijke oplossing. Deze optie is per eind december beschikbaar.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Therapieland vernieuwd

14 juni 2021

De omgeving van Therapieland voor GGZ wordt binnenkort vernieuwd. Op maandag 5 juli is het nieuwe platform beschikbaar voor alle huisartsen, POH’s en specialisten. Je hoeft zelf niets te doen om…

Lees verder

Gewonnen lunches OPEN

31 mei 2021

Twee praktijklocaties wonnen een feestelijke lunch tijdens de OPEN regiobijeenkomst op 11 mei. De praktijk met de snelste stijging van het online inzage percentage: Huisartsenpraktijk Dool in Montfoort en de…

Lees verder

Regioplan – Samen op koers!

20 mei 2021

Komende periode gaat RegiozorgNU aan de slag met het Regioplan 2022-2024, welke de werktitel ‘Samen op koers!’ heeft gekregen. Het Regioplan geeft richting aan de maatschappelijke en organisatorische opgaven waar…

Lees verder

Meer nieuwsberichten