Online inzage via PGO – een uitkomst

Waar online inzage en online diensten ook toe kunnen leiden in de chronische zorg zien we van dichtbij. Via de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) de Gezondheidsmeter, welke is gekoppeld aan Portavita, begeleidt praktijkverpleegkundige Monique Bakker veel van haar patiënten online. Monique: “Dit is een groot voordeel omdat de praktijken zich op dit moment meer richten op de zorg rondom het Coronavirus. De mensen met een chronische aandoening behoren tot de risicogroepen en die wil je vooral niet naar de praktijk laten komen. Bovendien wordt er bij veel praktijken nu alleen niet uitstelbare zorg geleverd en veel telefonisch afgehandeld. De PGO biedt nu uitkomst, zeker met de optie om te beeldbellen.”

Beeldbellen in PGO

Naast het uitwisselen van gegevens en overleg over het eventueel aanpassen van de medicatie en/of leefstijl biedt de PGO nu ook de optie beeldbellen. Monique heeft dit uitgeprobeerd en is enthousiast: “Een meerwaarde is dat het gesprek persoonlijker is en dat je ook de non verbale communicatie ziet, er is meer interactie. Wat ook opvalt is dat er toch wel veel vragen gesteld worden over het virus. De mensen beseffen dat ze tot de risicogroep behoren en dat brengt bij sommigen toch angst met zich mee. Opvallend is tevens het aantal mensen met diabetes die zelf met het voorstel komen hun medicatie aan te passen. Ze leveren verhoogde waardes aan en geven als oorzaak dat ze minder beweging krijgen. Mooi dat de mensen zelf bedenken wat de oorzaak en (eventueel een ) oplossing is.

Prettig is dat de chronische zorg door kan gaan, de mensen merken dat je betrokken bent en de bijvangst is dat er geen grote achterstanden ontstaan.


Monique aan het beeldbellen met een patiënt

 

Ook beeldbellen?

Wilt u ook beeldbellen met uw patiënten via Portavita? Stuur een bericht naar Marian Verkerk, m.verkerk@regiozorgnu.nl en zij helpt u op weg.

PGO Gezondheidsmeter en online inzage

Het is goed om te beseffen dat online inzage via Gezondheidsmeter per 31-12-2020 een van de mogelijkheden is om te voldoen aan de OPEN eisen van online inzage in het HIS. Wilt u geen Portaal aanschaffen (zoals bijvoorbeeld Uwzorgonline van Pharmeon of Mijngezondheid.net van Medicom) als ingang voor uw HIS, dan is inzage via PGO Gezondheidsmeter een mogelijke oplossing. Deze optie is per eind december beschikbaar.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

NUGezond in oprichting

18 februari 2021

Om de transitie van RegiozorgNU goed vorm te geven, zijn we bezig met de oprichting van NUGezond. NUGezond wordt een adviesorgaan binnen RegiozorgNU waarin bestuurders vanuit de samenwerkingsverbanden raad geven…

Lees verder

Nieuwe gezichten

15 februari 2021

Het team van RegiozorgNU breidt zich verder uit! Sinds deze maand versterken Tesse, Danita en Eva het team. Zij stellen zich graag aan je voor.  De chemie is er! Tesse…

Lees verder

Scholingsagenda 2021

20 januari 2021

Dit jaar bieden we je veel online scholingen aan. En als het straks wellicht weer kan, ook fysiek. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de planning. Het overzicht voor…

Lees verder

Aanbod Toekomstbestendige huisartsenzorg

17 december 2020

Alle huisartsenpraktijken hebben onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. In 2021 komt er…

Lees verder

Meer nieuwsberichten