Corana check app – goed gebruikt

De OLVG Corona check app wordt sinds de introductie vorige week donderdag in de provincie Utrecht door 10.000 mensen gebruikt. De eerste ervaringen zijn goed, app gebruikers zijn tevreden en het callcentrum draait goed. Dat is mede te danken aan de inzet van alle betrokkenen en de vele initiatieven die er ontplooid zijn om de app onder de aandacht te brengen, ook uw dank hiervoor! Gemiddeld heeft het callcentrum in het UMC Utrecht bij die 10.000 gebruikers in de afgelopen dagen 200-300 telefoontjes per dag gedaan, en kon het overgrote deel van de mensen gerustgesteld worden. Minder dan 5% kreeg het advies contact met de huisarts op te nemen. Er zijn nu ook posters en banners beschikbaar om de app nog meer bij uw patiënten onder de aandacht te brengen.

Posters en banners

Door de vele telefoongesprekken die vanuit het medisch team gevoerd worden met Utrechtenaren, blijven deze buiten het reguliere traject en zorgen zo voor minder belasting van de eerste lijn. Om extra aandacht aan de app te geven zijn er nieuwe middelen ontwikkeld die hiervoor gebruikt kunnen worden. Vooral mensen die beginnende griep of verkoudheidsklachten hebben, meer informatie willen, of tot een risicogroep behoren, kunnen echt baat hebben bij het gebruik van de app.

Banner
Ten eerste is er een afbeelding (banner) met een concrete oproep. Deze is online in te zetten, op de website van de praktijk en op eventuele social media pagina’s. Let op: als u de banner op een website plaatst, laat deze dan doorlinken naar www.umcutrecht.nl/coronacheck.

Klik op de banners om deze te downloaden voor uw eigen gebruik (kies via rechtermuisknop ‘opslaan als’). 

Banner website
300×250
Banner website
728×90
Banner Facebook Banner Instagram

 

Banner website
970×250


Poster
Als tweede communicatiemiddel is er een poster met meer informatie en een oproep aan de bevolking. Deze is gemaakt op A4 formaat en kan geprint worden. De poster kan in wachtruimtes, bij balies en op andere plekken gehangen worden waar veel bezoekers komen.

Poster Corona Check App. Klik op de poster om deze op te slaan voor eigen gebruik (kies via rechtermuisknop ‘opslaan als’). 

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Over Sam Siemssen

17 september 2020

Sam Siemssen werkt sinds 1 augustus als directeur bij RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Hij stelt zich graag uitgebreid voor en vertelt over zijn eerste indrukken als nieuwe directeur. Bekend met de…

Lees verder

Flash Glucose Monitoring

17 september 2020

Sinds de Flash Glucose Monitoring (FGM) wordt vergoed voor mensen die minimaal vier keer per dag insuline spuiten, krijgen we af en toe vragen over de behandeling. De Langerhans online…

Lees verder

E-learning Longformularium en EVS

17 september 2020

Maak je al gebruik van het Regionaal Longformularium Utrecht in de dagelijkse praktijk? Veel zorgverleners in de huisartsenpraktijken en in de ziekenhuizen in onze regio schrijven nu voor volgens dit formularium. In…

Lees verder

Collega’s SpoedzorgNU

17 september 2020

Het team van SpoedzorgNU is versterkt! De volgende dames versterken het team: Laura Goverts als kwaliteitsfunctionaris, Esther Schouten als HR manager (ook voor RegiozorgNU) en tenslotte Esther van Montfoort in…

Lees verder

Meer nieuwsberichten