Corana check app – goed gebruikt

De OLVG Corona check app wordt sinds de introductie vorige week donderdag in de provincie Utrecht door 10.000 mensen gebruikt. De eerste ervaringen zijn goed, app gebruikers zijn tevreden en het callcentrum draait goed. Dat is mede te danken aan de inzet van alle betrokkenen en de vele initiatieven die er ontplooid zijn om de app onder de aandacht te brengen, ook uw dank hiervoor! Gemiddeld heeft het callcentrum in het UMC Utrecht bij die 10.000 gebruikers in de afgelopen dagen 200-300 telefoontjes per dag gedaan, en kon het overgrote deel van de mensen gerustgesteld worden. Minder dan 5% kreeg het advies contact met de huisarts op te nemen. Er zijn nu ook posters en banners beschikbaar om de app nog meer bij uw patiënten onder de aandacht te brengen.

Posters en banners

Door de vele telefoongesprekken die vanuit het medisch team gevoerd worden met Utrechtenaren, blijven deze buiten het reguliere traject en zorgen zo voor minder belasting van de eerste lijn. Om extra aandacht aan de app te geven zijn er nieuwe middelen ontwikkeld die hiervoor gebruikt kunnen worden. Vooral mensen die beginnende griep of verkoudheidsklachten hebben, meer informatie willen, of tot een risicogroep behoren, kunnen echt baat hebben bij het gebruik van de app.

Banner
Ten eerste is er een afbeelding (banner) met een concrete oproep. Deze is online in te zetten, op de website van de praktijk en op eventuele social media pagina’s. Let op: als u de banner op een website plaatst, laat deze dan doorlinken naar www.umcutrecht.nl/coronacheck.

Klik op de banners om deze te downloaden voor uw eigen gebruik (kies via rechtermuisknop ‘opslaan als’). 

Banner website
300×250
Banner website
728×90
Banner Facebook Banner Instagram

 

Banner website
970×250


Poster
Als tweede communicatiemiddel is er een poster met meer informatie en een oproep aan de bevolking. Deze is gemaakt op A4 formaat en kan geprint worden. De poster kan in wachtruimtes, bij balies en op andere plekken gehangen worden waar veel bezoekers komen.

Poster Corona Check App. Klik op de poster om deze op te slaan voor eigen gebruik (kies via rechtermuisknop ‘opslaan als’). 

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Therapieland vernieuwd

14 juni 2021

De omgeving van Therapieland voor GGZ wordt binnenkort vernieuwd. Op maandag 5 juli is het nieuwe platform beschikbaar voor alle huisartsen, POH’s en specialisten. Je hoeft zelf niets te doen om…

Lees verder

Gewonnen lunches OPEN

31 mei 2021

Twee praktijklocaties wonnen een feestelijke lunch tijdens de OPEN regiobijeenkomst op 11 mei. De praktijk met de snelste stijging van het online inzage percentage: Huisartsenpraktijk Dool in Montfoort en de…

Lees verder

Regioplan – Samen op koers!

20 mei 2021

Komende periode gaat RegiozorgNU aan de slag met het Regioplan 2022-2024, welke de werktitel ‘Samen op koers!’ heeft gekregen. Het Regioplan geeft richting aan de maatschappelijke en organisatorische opgaven waar…

Lees verder

Meer nieuwsberichten