Overgang Digitaal logboek naar PGO

Vanaf 1 januari 2021 is het digitale logboek van de patiënt, onderdeel van Portavita, niet meer beschikbaar. Op dit moment kijken wij naar optimale alternatieven zoals de PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) Gezondheidsmeter van Curavista. Daarbij wordt gekeken naar hoe informatie wordt vastgelegd zodat dit altijd persoonlijk en vertrouwelijk is voor de patiënt. Alle praktijken die nu werken met het digitaal logboek ontvangen aankomende week een overzicht van patiënten die nu aangemeld zijn voor het digitaal logboek.

Mailing digitaal logboek

Deze mailing sturen wij via Zorgmail omdat het patiëntengegevens betreft. Daarnaast ontvang je als praktijk een uitleg over hoe patiënten hiervoor te benaderen en een uitlegbrief voor de patiënt zelf. De praktijken kunnen vervolgens de patiënten per mail benaderen, ervan uitgaande dat de mailadressen bekend zijn. 

Ervaringen PGO

Er is in voorgaande jaren ervaring opgedaan met een PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) en deze is vooral bekend bij de praktijken die Het Nieuwe Zorgwerken hebben vormgegeven. Patiënten kunnen in de PGO alle waardes noteren en tevens mailen met zorgverleners via een beveiligde omgeving.

PGO als vervanging

In de eerste week van januari 2021 ontvangen de praktijken die het betreft een account voor het desbetreffende PGO, zodat je toegang kan geven aan de patiënt. Als er technische vragen zijn door de patiënt kun je deze verwijzen naar de helpdesk van het PGO. Daar is al ervaring mee opgedaan en dit functioneert goed. Op deze wijze hopen wij jullie te kunnen ontlasten wat betreft de vragen van de patiënten.

In de derde week van januari ontvang je een uitleg filmpje over het werken met een PGO.

Voordelen PGO

De voordelen van een PGO voor je op een rijtje:

  • Heeft een ziektelastmeter;
  • Ontzorgt de zorgverlener. De ICT ondersteuning voor de patiënt gaat namelijk via de helpdesk en niet via de praktijk. Je kunt vanuit het PGO veilig mailen met de patiënt;
  • Het is eigenlijk hetzelfde als het diabetesdagboekje, maar dan voor alle aandoeningen. De patiënt kan er in noteren wat hij wil en het HIS vervuilt niet. (Het is wel mogelijk om te kopiëren en plakken om gegevens eventueel over te nemen).

Ondersteuning nodig of vragen?

Wij begrijpen dat dit alles extra werkzaamheden voor de praktijken geeft, maar helaas is het voor RegiozorgNU niet mogelijk de patiënten zelf te mailen. RegiozorgNU heeft namelijk geen behandelrelatie met de patiënt en dan komen we met de AVG in de knel. Als er hulp nodig is, laat het ons weten via h.koelemij@regiozorgnu.nl of m.verkerk@regiozorgnu.nl. Dan gaan we intern kijken wat we voor jullie kunnen betekenen.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Therapieland vernieuwd

14 juni 2021

De omgeving van Therapieland voor GGZ wordt binnenkort vernieuwd. Op maandag 5 juli is het nieuwe platform beschikbaar voor alle huisartsen, POH’s en specialisten. Je hoeft zelf niets te doen om…

Lees verder

Gewonnen lunches OPEN

31 mei 2021

Twee praktijklocaties wonnen een feestelijke lunch tijdens de OPEN regiobijeenkomst op 11 mei. De praktijk met de snelste stijging van het online inzage percentage: Huisartsenpraktijk Dool in Montfoort en de…

Lees verder

Regioplan – Samen op koers!

20 mei 2021

Komende periode gaat RegiozorgNU aan de slag met het Regioplan 2022-2024, welke de werktitel ‘Samen op koers!’ heeft gekregen. Het Regioplan geeft richting aan de maatschappelijke en organisatorische opgaven waar…

Lees verder

Meer nieuwsberichten