LSP bevraging op huisartsenpost

Huisartsen kunnen op de Spoedpost soms het Landelijk Schakelpunt (LSP) niet openen. Het komt nogal eens voor dat de LSP bevraging niet altijd goed tot stand komt en hiervoor zijn diverse oorzaken, maar ook oplossingen. SpoedzorgNU heeft een stappenplan gemaakt om alsnog het medisch dossier van de eigen huisarts in te kunnen kijken.

Oorzaken

  1. Patiënt is niet vergewist (triagist moet dit vinkje aanzetten).
  2. BSN controle is niet uitgevoerd of niet correct.
  3. Nood uzipassen hebben niet de mogelijkheid om het LSP te gebruiken.
  4. Patiënt heeft al vastgelegd geen toestemming te hebben verleend.
  5. Eigen huisarts is niet aangesloten op LSP.

Oplossingen

Voor een succesvolle bevraging:

  • Punt 1 en 2: allebei worden uitgevoerd anders komt de verbinding niet tot stand.
  • Punt 3: is de reden dat je als huisarts echt je eigen uzipas meeneemt.
  • Punt 4: is maar een klein percentage omdat door de corona Opt-in eigenlijk iedereen bevraagd kan worden als ze toestemming in het gesprek geven (en niet zoals gebruikelijk, eerder actief vastgelegd bij de huisarts).
  • Punt 5: gelukkig zijn er steeds meer huisartsen aangesloten op het LSP.

Stappenplan

Om toch als huisarts (of als triagist) alsnog de bevraging te doen als deze niet getoond wordt in je consultscherm, is een stappenplan gemaakt om alsnog het medisch dossier van de eigen huisarts in te kunnen kijken. Een uitgeprinte versie van dit stappenplan ligt nu in iedere spreekkamer op de huisartsenpost Leidsche Rijn.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten