Inrichting wijkmanagement in de regio

Deze maand is Suzan Knikkink als interim manager gestart. Zij gaat de inrichting van het wijkmanagement  begeleiden. Voor sommigen is Suzan wellicht al een bekend gezicht van de kick-off van het Regionaal Longformularium. Suzan heeft zin in haar opdracht en vertelt je graag meer over zichzelf. 

Hart bij de eerste lijn

Suzan Knikkink (48 jaar) woont samen met haar man Jaap en hun kinderen Floris (15) en Pepijn (13) en hond Willem in Rosmalen, vlakbij Den Bosch. Suzan vertelt: “Van origine ben ik een intensive care verpleegkundige. Ik heb op specialistische afdelingen gewerkt in ziekenhuizen in Brabant en Zwitserland. Vervolgens heb ik een uitstap gedaan naar Pfizer, als rayonmanager en uiteindelijk ben ik de eerste lijn in gerold, daar waar echt mijn hart ligt. De afgelopen jaren heb ik bij Diagnostiek voor U, Saltro en Huisartsen Utrecht Stad (HUS) gewerkt om vervolgens de overstap te maken naar Samendraads, een netwerkorganisatie bestaande uit het ziekenhuis ETZ, regio-organisatie Primacura, VGZ, CZ en ZorgBelang. Dit speelt zich af in de regio Tilburg waar ik als programmamanager huisartsen en medisch specialisten faciliteer in het intensiveren van de samenwerking tussen beiden.”

Veel ervaring opgedaan

“Vorig jaar heb ik een interim management klus in de regio Leiden gedaan, naast de 20 uur voor Samendraads, waarbij mijn rol bestond uit het begeleiden en faciliteren van de transitie van zorggroep naar regio-organisatie. Hier heb ik veel geleerd en ervaring op gedaan om straks mee te nemen in het werk voor RegiozorgNU.”

Fascinatie voor functioneren teams

“Het functioneren van teams binnen organisaties fascineert mij enorm. Daarom ben ik drie jaar geleden begonnen met de TA opleiding aan de TA academie (Transactionele Analyse) op het gebied van management en organisatie ontwikkeling. Deze kennis kan ik goed inzetten in mijn rol als transitiemanager.”

Zin om aan de slag te gaan

“Toen ik werkzaam was bij de HUS, werkte ik al frequent samen met de RegiozorgNU collega’s (destijds KetenzorgNU). Samen met Marian en Daphne hebben we de kick-off van het Regionaal Longformularium georganiseerd. Dat was een bijzonder prettige samenwerking en ik ervaarde RegiozorgNU altijd als een club die het goed voor elkaar heeft, een solide organisatie. Dat maakt het extra bijzonder en leuk om voor RegiozorgNU de inrichting van het wijkmanagement te mogen begeleiden, ik kijk er naar uit!”

Contact

Heb je vragen voor Suzan? Stel ze gerust via s.knikkink@regiozorgnu.nl.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten