Akkoord ICT beleidsplan – basis voor digitalisering zorg in de regio


Zilveren Kruis is akkoord gegaan met de uitvoering van de eerste fase van ons ICT werkplan; de ontwikkeling van een regionaal ICT beleidsplan. In het beleidsplan wordt de ICT visie van RegiozorgNU verwoord en wordt het beeld van de toekomst vertaald naar een ICT architectuur en infrastructuur. Dit wordt de basis voor de keuzes die we moeten maken om de digitalisering van de zorg in de regio naar een hoger plan te brengen. In het beleidsplan wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de informatiebehoefte van de regio, de huidige situatie (ist) en toekomstige situatie (soll) en de roadmap daar naartoe. 

Ondersteuning Commitcare

Wij hebben het bureau Commitcare bereid gevonden om ons te ondersteunen bij de uitwerking van het ICT Beleidsplan. Doike Zweers van dit bureau begeleidt ons de komende weken en helpt bij de uitwerking. Zij is inmiddels voortvarend van start gegaan en heeft meerdere leden van de werkgroep al gesproken. Wij verwachten eind maart het ICT beleidsplan af te hebben en voor te kunnen leggen. Op basis daarvan vragen we de IT gelden vanuit het hoofdlijnenakkoord aan.

Meer informatie

Wil je meer weten over het ICT beleidsplan of het werkplan? Neem dan contact op met Sam Siemssen, directeur RegiozorgNU, s.siemssen@regiozorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Nieuwe teamleden RegiozorgNU en SpoedzorgNU

24 september 2021

De teams van RegiozorgNU en SpoedzorgNU hebben twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Mariska Eindhoven is managementassistente bij SpoedzorgNU en Mounir Lemouh versterkt de financiële afdeling van SpoedzorgNU en RegiozorgNU. Zij stellen…

Lees verder

Trots! HKZ-certificaat behaald

7 september 2021

SpoedzorgNU is met het kwaliteitsmanagementsysteem nu officieel gecertificeerd voor de HKZ norm Huisartsendienstenstructuren. Hier zijn we trots op! Wij staan voor kwaliteit Met dit HKZ keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de…

Lees verder

PGO veldtest met patiënten

6 september 2021

Het ophalen van gegevens in de PGO zal in het begin nog niet vlekkeloos verlopen. Daarom organiseren we de komende maanden veldtesten met patiënten en Curavista om de kinderziektes op…

Lees verder

Meer nieuwsberichten