Akkoord ICT beleidsplan – basis voor digitalisering zorg in de regio


Zilveren Kruis is akkoord gegaan met de uitvoering van de eerste fase van ons ICT werkplan; de ontwikkeling van een regionaal ICT beleidsplan. In het beleidsplan wordt de ICT visie van RegiozorgNU verwoord en wordt het beeld van de toekomst vertaald naar een ICT architectuur en infrastructuur. Dit wordt de basis voor de keuzes die we moeten maken om de digitalisering van de zorg in de regio naar een hoger plan te brengen. In het beleidsplan wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de informatiebehoefte van de regio, de huidige situatie (ist) en toekomstige situatie (soll) en de roadmap daar naartoe. 

Ondersteuning Commitcare

Wij hebben het bureau Commitcare bereid gevonden om ons te ondersteunen bij de uitwerking van het ICT Beleidsplan. Doike Zweers van dit bureau begeleidt ons de komende weken en helpt bij de uitwerking. Zij is inmiddels voortvarend van start gegaan en heeft meerdere leden van de werkgroep al gesproken. Wij verwachten eind maart het ICT beleidsplan af te hebben en voor te kunnen leggen. Op basis daarvan vragen we de IT gelden vanuit het hoofdlijnenakkoord aan.

Meer informatie

Wil je meer weten over het ICT beleidsplan of het werkplan? Neem dan contact op met Sam Siemssen, directeur RegiozorgNU, s.siemssen@regiozorgnu.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

NUGezond in oprichting

18 februari 2021

Om de transitie van RegiozorgNU goed vorm te geven, zijn we bezig met de oprichting van NUGezond. NUGezond wordt een adviesorgaan binnen RegiozorgNU waarin bestuurders vanuit de samenwerkingsverbanden raad geven…

Lees verder

Nieuwe gezichten

15 februari 2021

Het team van RegiozorgNU breidt zich verder uit! Sinds deze maand versterken Tesse, Danita en Eva het team. Zij stellen zich graag aan je voor.  De chemie is er! Tesse…

Lees verder

Scholingsagenda 2021

20 januari 2021

Dit jaar bieden we je veel online scholingen aan. En als het straks wellicht weer kan, ook fysiek. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de planning. Het overzicht voor…

Lees verder

Aanbod Toekomstbestendige huisartsenzorg

17 december 2020

Alle huisartsenpraktijken hebben onze toelichting en statusupdate op de toekomstbestendige huisartsenzorg per mail ontvangen. Deze toelichting is relevant voor de huisartsen die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. In 2021 komt er…

Lees verder

Meer nieuwsberichten