Afscheid Helga – Mooie uitdagingen voor de regio

Deze maand heeft Helga Koelemij afscheid genomen van RegiozorgNU. Helga: “Ik draag de eerste lijn een warm hart toe en heb altijd met veel plezier gewerkt voor Noordwest-Utrecht.” Helga gaat genieten van haar pensioen, maar kom je wellicht nog tegen bij de Coöperatie Montfoort-Linschoten Gezond u.a.

Optimale zorg

Helga: “Ik draag het stokje graag over aan de nieuwe medewerkers van RegioZorgNU. Sinds 2007 ben ik actief betrokken geweest bij Noordwest-Utrecht.  Onze eerste klus was het opzetten van de chronische zorg te beginnen bij DM en vrij snel daarna COPD. Daarna volgde er meer mooie projecten en groeide de organisatie gestaag door.
We zijn gestart met bestuur van Coöperatie Noordwest Utrecht met een kleine secretariële ondersteuning en mijn persoon. De chronische zorg op deze wijze uitvoeren was nieuwe materie voor de huisartsen en vooral het formaliseren van de afspraken met de keten partners vroeg aandacht. Het leveren van optimale zorg aan de patiënt, het monitoren daarvan en het aanleveren van data aan de Zorgverzekeraars was wel een ‘dingetje’. En zie nu: we weten niet beter en er is zelfs een Landelijke Benchmark uit voortgekomen.”

Netwerk rondom de patiënt

“Gezamenlijk kunnen we stellen dat het netwerk rondom de patiënt relevant is en verdere uitwerking vraagt op velerlei gebieden. Denk aan digitale gegevens uitwisselen, Sociaal Domein beter integreren, netwerken en dan toch ook het behouden van de generalistische huisartsenzorg die hoog in het vaandel staat in Nederland. Zorg dichtbij huis, patiënten hebben het over ‘hun eigen huisarts’, dit zijn mooie en belangrijke signalen. Ik draag de eerste lijn een warm hart toe en heb altijd met veel plezier gewerkt voor Noordwest-Utrecht.”

Veel goeds

Komend jaar ondersteun ik Coöperatie Montfoort-Linschoten Gezond u.a.. De werkzaamheden voor RegiozorgNU zijn inmiddels afgerond. Heel veel dank voor de mooie samenwerking en ik zeg: Zet hem op! Er wacht jullie een mooie uitdaging die veranderingen geeft maar ook veel goeds op zal leveren.”

Hartelijke groet, Helga Koelemij

Afscheid in het verschiet

Helaas konden we nog geen groot afscheid voor Helga organiseren. Maar wanneer de corona situatie het weer toelaat, wordt uitgebreid stilgestaan bij haar vertrek.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

DUOdagen: 17 en 18 april

26 februari 2024

Wil jij een leerzame en leuke dag met je collega’s uit de regio niet missen? Schrijf je dan nu in voor de DUOdagen Noordwest-Utrecht (RegiozorgNU) op 17 en 18 april…

Lees verder

Meer nieuwsberichten