Patiënten enquête OPEN

RegiozorgNU stelt samen met twee aangrenzende zorggroepen (HUS en UNICUM) en de patiëntenorganisatie Zorgbelang Inclusief een vragenlijst voor patiënten samen om de bekendheid van het OPEN programma te meten. Hiermee krijgen we inzicht in het gebruik van digitale inzage in het eigen medisch dossier bij de huisarts. Tegelijkertijd bieden we patiënten de gelegenheid om input te leveren waar we van kunnen leren hoe we online inzage het beste kunnen stimuleren.

Ervaring patiënten voor betere afstemming

Medio april wordt een online (anonieme) enquête uitgezet onder patiënten in de huisartsenpraktijken die van een portaal gebruik maken. Behalve dat het ophalen van patiëntervaringen met online inzage een eis is in het OPEN programma, zijn wij ook heel benieuwd hoe patiënten de inzage ervaren. En wat de redenen zijn voor een patiënt om nog geen gebruik te maken van online inzage. Zo kunnen wij onze communicatie beter op patiënten afstemmen en gebruik van online inzage meer stimuleren.

Doe ook mee! – Zo werkt het

In de week van 12 april ontvangen alle OPEN praktijkconsulenten en praktijkmanagers een mail met daarin:

  • een patiënten brief met een link naar de enquête;
  • een instructiebrief voor de praktijken;
  • een handleiding hoe per HIS het makkelijkst een emailbestand aangemaakt kan worden;
  • een pdf met een QR code naar de digitale vragenlijst. Deze QR code kan in de wachtkamer en/of bij de balie opgehangen worden. Patiënten die de praktijk bezoeken (voor bijvoorbeeld een covid-19 vaccinatie) worden er zo extra op attent gemaakt en we bereiken patiënten waarvan het emailadres niet bekend is.

Praktijken hebben tot 7 mei de tijd om de enquête uit te zetten bij hun patiënten. Vervolgens hebben patiënten tot 28 mei de gelegenheid om de enquête in te vullen. De enquete is door Pharos aangepast op laaggeletterdheid.

Meer informatie

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Angelien Borgdorff, projectleider OPEN, via info@angelienborgdorff.nl.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten