Terugrapportage podotherapie in VIPLive

De POH besteedt de jaarlijkse screening bij DM type 2 patiënten uit aan de podotherapeut als de patiënt zorgprofiel 2 of hoger heeft. Zodra deze voor voetzorg bij de podotherapeut komt voert de podotherapeut jaarlijks het gericht voetonderzoek uit en controleert bijvoorbeeld de vaatstatus en de schoenen en bepaalt welke pedicurezorg nodig is, welke specialistische technieken nodig zijn om drukpunten te verlagen, etc. Jaarlijks kan in het POH spreekuur een voetzorg gesprek plaatsvinden waarbij de adviezen uit de terugrapportage van de podotherapeut in VIPLive kunnen helpen. Zo worden de adviezen nog eens herhaald en is de patiënt eerder geneigd ze op te volgen. Op die manier wordt samengewerkt voor gezondere voeten

Samenwerken via VIPLive

De podotherapeut kan na verwijzing terugkoppelen op drie manieren:

  1. Terugkoppelen voetonderzoek: hier kunnen alle factoren van het diabetes voetonderzoek ingevuld worden zoals neuropathie, vaatlijden en sims/zorgprofiel. Hier is echter geen ruimte voor opmerkingen en de adviezen te noteren die de patiënt meekrijgt.
  2.  Terugkoppelen: dit is een open veld. De podotherapeut plakt het volledige rapport hierin. Onderaan staat dan het persoonlijke behandelplan met daarbij de gegeven tips en adviezen.
  3. Via ‘Bericht’: dit is een soort chat functie waarbij de POH of ketenpartner een alert krijgt als er een bericht is. Dit is handig om te gebruiken als er actie vereist is.

Werkafspraken MDO

Als praktijk kun je bovenstaande werkafspraken ook maken tijdens het wellicht al bekende MDO. Dit geldt natuurlijk ook voor werkafspraken met de diëtist. Voorheen was dit erop gericht om af te stemmen over ketenzorg COPD. Nu is deze mogelijkheid ook beschikbaar voor de andere ketens (VRM en DM). Maak hiervoor gebruik van de compensatieregeling voor het MDO via dit declaratieformulier.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Therapieland vernieuwd

14 juni 2021

De omgeving van Therapieland voor GGZ wordt binnenkort vernieuwd. Op maandag 5 juli is het nieuwe platform beschikbaar voor alle huisartsen, POH’s en specialisten. Je hoeft zelf niets te doen om…

Lees verder

Meer nieuwsberichten