Groen licht voor Toekomstbestendige Huisartsenzorg!

We zijn blij jullie te kunnen vertellen dat het aangepaste regioplan van RegiozorgNU akkoord bevonden is door Zilveren Kruis en we nu echt aan de slag kunnen! Aan de achterkant zetten wij nog de laatste puntjes op de i met Zilveren Kruis, maar ondertussen kunnen we van start. Bekijk het plan voor Toekomstbestendige Huisartsenzorg.

Wat is Toekomstbestendige Huisartsenzorg ook alweer?

Op deze pagina vind je wat meer uitleg over Toekomstbestendige Huisartsenzorg. Binnenkort volgt er ook een Toekomstbestendige Huisartsenzorg & Het Nieuwe Zorgwerken Special, een nieuwsbrief volledig gewijd aan dit onderwerp. We nemen jullie komende tijd graag mee in de succesverhalen van anderen en helpen jullie een thema kiezen en uitwerken.

Thema’s

Een praktijk wordt geadviseerd slechts deel te nemen aan één van de vier thema’s van
Toekomstbestendige huisartsenzorg. De thema’s zijn:

  1. Meer zorg op afstand – HNZW digitaal
  2. Een andere organisatie van huisartsenzorg – taakdelegatie of -herschikking
  3. Meer persoonsgerichte zorg – HNZW persoonsgericht
  4. Efficiëntere praktijkvoering

Aanmelden?

Heb jij al ideeën voor Toekomstbestendige Huisartsenzorg of zou je graag (vrijblijvend) in gesprek gaan om te verkennen of dit iets voor jouw praktijk is? Meld je dan aan via de website, dan neemt Tesse Zwijnenburg contact op voor een afspraak.

Tesse heeft inmiddels de eerste praktijken al benaderd voor een afspraak om te verkennen welke ideeën er zijn en om te toetsen of deze in aanmerking komen voor de vergoeding. Bij de thema’s die Het Nieuwe Zorgwerken (HNZW) beslaan (1 & 3), ondersteunen Marian Verkerk en Monique Bakker de praktijken bij de uitwerking en uitvoering van de plannen. Bij de thema’s efficiëntere praktijkvoering en andere organisatie van huisartsenzorg (2 & 4) kunnen jullie ondersteuning verwachten van Tesse Zwijnenburg en Eva Baas.

Vragen of twijfel je nog over deelname?

Neem dan contact op met Tesse Zwijnenburg via (t.zwijnenburg@regiozorgnu.nl). Wij denken graag met jullie mee over de mogelijkheden!

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Therapieland vernieuwd

14 juni 2021

De omgeving van Therapieland voor GGZ wordt binnenkort vernieuwd. Op maandag 5 juli is het nieuwe platform beschikbaar voor alle huisartsen, POH’s en specialisten. Je hoeft zelf niets te doen om…

Lees verder

Gewonnen lunches OPEN

31 mei 2021

Twee praktijklocaties wonnen een feestelijke lunch tijdens de OPEN regiobijeenkomst op 11 mei. De praktijk met de snelste stijging van het online inzage percentage: Huisartsenpraktijk Dool in Montfoort en de…

Lees verder

Regioplan – Samen op koers!

20 mei 2021

Komende periode gaat RegiozorgNU aan de slag met het Regioplan 2022-2024, welke de werktitel ‘Samen op koers!’ heeft gekregen. Het Regioplan geeft richting aan de maatschappelijke en organisatorische opgaven waar…

Lees verder

Meer nieuwsberichten