Wijzigingen verbeteren ketenprotocollen RZN

RegiozorgNU is bezig met de inventarisatie van essentiële aanpassingen van de RegiozorgNU protocollen om hier goed mee te kunnen werken. Deze (kleine) aanpassingen worden dan voor alle protocollen doorgevoerd in alle HISsen. Daarom is het belangrijk aanpassingsvoorstellen te doen die voor iedereen werken. Hierbij kun je denken aan: toevoegen bepaling ‘glucose niet nuchter’ in het DM dossier, actualiseren labcode voor de ‘mate van bewegen’ en toevoegen Z-score in het COPD dossier. Heb je essentiële wijzigingen volgens de geldende richtlijnen die het protocol beter maken? Geef dit dan door aan Marian Verkerk, m.verkerk@regiozorgnu.nl.

Zelf aanpassingen doen

Als praktijk kun je ook zelf aanpassingen doen in het protocol of bepalingen/vragen weglaten. Informatie hierover krijg je via de helpdesk van het HIS. Dit overzicht van de indicatoren welke wordt aangeleverd aan de landelijke Benchmark van InEen helpt om te kiezen welke bepalingen hiervoor gekoppeld zijn via het VIPLive dashboard.  Bepalingen die wordt ingevoerd in het diagnostisch dossier met de betreffende keten ICPC code worden overigens ook meegenomen in het VIPlive dashboard.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten