Gewonnen lunches OPEN

Twee praktijklocaties wonnen een feestelijke lunch tijdens de OPEN regiobijeenkomst op 11 mei. De praktijk met de snelste stijging van het online inzage percentage: Huisartsenpraktijk Dool in Montfoort en de praktijk met het hoogste percentage inzage: Gezondheidscentrum Boomstede in Maarssenbroek. We wilden natuurlijk graag weten hoe dit gelukt is. We spraken met Clasien Timmer van Gezondheidscentra Maarssenbroek. Clasien: “De Gezondheidscentra Maarssenbroek zijn al lang geleden, in 2013, met dit traject gestart. Het is echt iets van de lange adem.”

Hoe stimuleren jullie online inzage in de praktijk?

Clasien vertelt: “Eens in de zoveel tijd besteden we extra aandacht aan de online inzage.  Bijvoorbeeld door tijdens het spreekuur een briefje mee te geven dat de laboratoriumuitslag via het portaal bekeken kan worden. Ook wordt de online inzage besproken tijdens het overleg met alle medewerkers én er staat een extra notitie in de agenda’s. Daarnaast promoten de assistentes het gebruik van online inzage aan de telefoon. Uiteraard zakt dit zo nu en dan ook weer weg. Daarom komt het steeds terug op de agenda. De assistentes proberen alle uitslagen op tijd te publiceren, zodat patiënten niet hoeven te bellen. Ook dit gaat uiteraard met vallen en opstaan.”

Quality time

Clasien: “De lunch is ons goed bevallen. Iedereen heeft genoten” vertelt Clasien. “Het was fijn om in deze hectische en drukke tijd even de rust te nemen om te genieten van een heerlijke lunch. Het was voor iedereen even quality time. We hadden er dan ook extra tijd voor gereserveerd. Dit moeten we eigenlijk vaker doen.”

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten