Zorgaanbiederslijst (ZAL) – OPEN

Inmiddels staan 19 van de 51 praktijken op de zorgaanbiederslijst (ZAL) van Medmij. Dat betekent dat zij de verwerkersovereenkomst met hun DVZA hebben ondertekend en vanaf 1 juli vindbaar zijn voor patiënten met een PGO. Er zijn ook praktijken die de overeenkomst getekend hebben, maar nog niet op de ZAL geregistreerd staan. Dit duurt vaak twee weken na het tekenen van de overeenkomst. Deze praktijken zijn inmiddels vindbaar op de ZAL.

Overzicht

Deze HIS gebruikers hebben de overeenkomst ontvangen en kunnen tekenenAantal gebruikersAantal ondertekend én zichtbaar op ZALDeze HIS gebruikers hebben de overeenkomst nog niet ontvangenOpmerkingen
Promedico14 (11 ASP/ 3 VDF)6
Omnihis128
GCM/Mira20
Medicom755 van de 7 Medicom Gebruikers hebben reeds ondertekend (maar zijn nog niet zichtbaar op de ZAL).
Microhis130*Microhis*Microhis verstuurt twee serviceberichten. Eén voor aansluiting op TVS, waardoor patiënten veilig kunnen inloggen met hun DIGID. Dit is een papieren verklaring. Deze hebben de praktijken reeds ontvangen.
 
Begin juni volgt een tweede servicebericht waarmee de praktijk digitaal via Microhis de verwerkersovereenkomst kan tekenen en zijn zorgaanbieders naam op de ZAL kan controleren.

Teken tijdig de verwerkersovereenkomst

Als je de verwerkersovereenkomst via je HIS/DVZA hebt ontvangen, denk er dan aan deze tijdig te ondertekenen. Bij voorkeur vóór 15 juni, zodat de deadline van 1 juli, om de gegevens te kunnen ontsluiten naar de PGO’s, gehaald kan worden. Dit is een harde eis in het OPEN programma en een subsidievoorwaarde vanuit VWS voor RegiozorgNU.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw OPEN praktijkconsulent of de OPEN projectleider, Angelien Borgdorff, via info@angelienborgdorff.nl.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten