Deadline registratie Zorgaanbiederslijst 31 augustus

De Deadline om als praktijk op de Zorgaanbiederslijst (ZAL) te staan is verplaatst naar 31 augustus. Dit geeft lucht aan de praktijken die hier door omstandigheden niet aan toe zijn gekomen. Microhis en Mira werken ondertussen hard aan een oplossing voor de vertragingen van de DVZA koppelingen. Inmiddels staan 33 van de 51 praktijken op de zorgaanbieders lijst (ZAL) van Medmij. Dat betekent dat zij de verwerkersovereenkomst met hun DVZA hebben ondertekend en binnenkort vindbaar zijn voor patiënten met een PGO. Er zijn ook praktijken die de overeenkomst getekend hebben, maar nog niet op de ZAL geregistreerd staan. Dit duurt vaak twee weken na het tekenen van de overeenkomst. Deze praktijken zijn inmiddels vindbaar op de ZAL.

Overzicht

Deze HIS gebruikers hebben de overeenkomst ontvangen en kunnen tekenenAantal gebruikersAantal ondertekend én zichtbaar op ZAL
Promedico
14 (11 ASP/ 3 VDF)
12
Omnihis
15
14
GCM/Mira
2
0
Medicom
7
7
Microhis130

Teken tijdig de verwerkersovereenkomst

Als je de verwerkersovereenkomst via je HIS/DVZA hebt ontvangen, denk er dan aan deze tijdig te ondertekenen. De deadline om de gegevens te kunnen ontsluiten naar de PGO’s is 31 augustus 2021. Dit is een harde eis in het OPEN programma en een subsidievoorwaarde vanuit VWS voor RegiozorgNU.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw OPEN praktijkconsulent of de OPEN projectleider, Angelien Borgdorff, via info@angelienborgdorff.nl.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten