In de startblokken: Toekomstbestendige Huisartsenzorg

De deadline voor het aanmelden voor Toekomstbestendige Huisartsenzorg is op 30 juni verstreken. Bijna 40 praktijken hebben zich aangemeld om dit jaar mee te doen aan Toekomstbestendige Huisartsenzorg! De praktijken die zich hebben aangemeld hebben mondeling of via de mail een bevestiging ontvangen. De aanmeldingen zijn inmiddels aangeleverd bij Zilveren Kruis en de projecten kunnen binnenkort starten. Wanneer Zilveren Kruis het declareerportaal ingericht heeft, communiceren wij daarover.

Thema’s

Er zijn vier thema’s binnen Toekomstbestendige Huisartsenzorg, waarmee praktijken aan de slag gaan:

  1. Meer zorg op afstand
  2. Een andere organisatie van huisartsenzorg
  3. Meer persoonsgerichte zorg
  4. Efficiëntere praktijkvoering (nu ook met aanbod LHV praktijkscan)

Klik op de thema’s om per thema de doelstelling en de resultaatafspraken nog eens te bekijken.
Heb je nog vragen of hulp nodig tijdens de opstartfase? Neem dan contact op met t.zwijnenburg@regiozorgnu.nl.

Alsnog deelnemen?

Mocht dit project je zijn ontgaan, dan is dat geen probleem. In 2022 start er weer een nieuwe ronde. Vanaf volgend jaar is Zilveren Kruis ook in Woerden de preferente zorgverzekeraar. Hierdoor kunnen ook de praktijken in Woerden vanaf 2022 mee doen met Toekomstbestendige Huisartsenzorg.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten