Logeerhuis oplossing bij overbelaste mantelzorg

Sinds maart 2021 is Logeerhuis Bredius open voor Woerden en omliggende gemeenten. Nu zorgbehoeftige (oudere) inwoners steeds langer thuis wonen is tijdige ondersteuning mantelzorgers noodzakelijk. Ken je overbelaste mantelzorgers of wil je overbelasting voorkomen bij patiënten die te maken hebben met intensieve zorg voor een naaste? Logeerzorg in een sfeervolle huiselijke omgeving kan uitkomst bieden.

Wie kan logeren?

Zorgvragers met o.a. ziektebeelden zoals Alzheimer, Parkinson, MS, of wanneer men nog in behandeling is voor een vorm van kanker. Degene die zorg ontvangt is logé, de mantelzorger heeft tijdelijk een adempauze doordat het Logeerhuis de zorg overneemt.

Hoe werkt het Logeerhuis?

Het Logeerhuis werkt met geschoolde vrijwilligers en ze werken nauw samen met de wijkverpleegkundigen van de (eigen) thuiszorg en de eigen huisarts. Op basis van de zorgvraag wordt bij intake gekeken of Logeerhuis Bredius een passende plek is. Ook tijdens een logeerperiode wordt de huisarts gevraagd beschikbaar te blijven voor vragen. Alleen bij acute huisartsenzorg werkt het Logeerhuis samen met de huisartsen van de Kievitstraat in Woerden of de Huisartsenpost.

Wanneer kan ik verwijzen?

Wacht niet tot je de mantelzorger ziet omvallen, maar verwijs tijdig. Bekostiging vindt onder andere plaats via de WMO, vanuit de WLZ of via een PGB. Deze goedkeuring kost tijd en daarom is tijdig aanvragen van belang. Ook zelf bekostigen behoort tot de mogelijkheden. Vanuit de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort, Ronde Venen en Stichtse Vecht zijn er korte lijnen via de WMO en is de route redelijk kort.

Aanmelden patiënt

Het is aan te raden de patiënt eerst contact op te laten nemen met het Logeerhuis om ze te ondersteunen bij de te lopen route. Het Logeerhuis schakelt, indien nodig, snel met de WMO consulenten.

Meer informatie

Wil je meer weten? Bekijk de informatiefolder voor de zorgvrager en diens mantelzorger of neem contact op met Logeerhuis Bredius via T. 0348-59 10 10 of info@logeerhuisbredius.nl.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Nieuwe teamleden RegiozorgNU en SpoedzorgNU

24 september 2021

De teams van RegiozorgNU en SpoedzorgNU hebben twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Mariska Eindhoven is managementassistente bij SpoedzorgNU en Mounir Lemouh versterkt de financiële afdeling van SpoedzorgNU en RegiozorgNU. Zij stellen…

Lees verder

Trots! HKZ-certificaat behaald

7 september 2021

SpoedzorgNU is met het kwaliteitsmanagementsysteem nu officieel gecertificeerd voor de HKZ norm Huisartsendienstenstructuren. Hier zijn we trots op! Wij staan voor kwaliteit Met dit HKZ keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de…

Lees verder

PGO veldtest met patiënten

6 september 2021

Het ophalen van gegevens in de PGO zal in het begin nog niet vlekkeloos verlopen. Daarom organiseren we de komende maanden veldtesten met patiënten en Curavista om de kinderziektes op…

Lees verder

Meer nieuwsberichten