Aangescherpte eisen Stoppen-met-roken register

Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen, verandert er veel in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Dit in het kader van een belangrijke professionalisering van het beroep rookstopcoach. Per 1 januari 2022 worden de minimale vereisten voor registratie verscherpt. In deze notitie vind je de aangescherpte eisen.

Overgangsregeling

 Reeds ingeschreven rookstopcoaches (2021 of eerder) krijgen via een overgangsregeling drie jaar de gelegenheid om zich bij te scholen conform de nieuwe vereisten. Coaches die zich per 2022 registreren dienen direct bij inschrijving te voldoen aan het aangescherpte competentieprofiel. Om dit mogelijk te maken dienen bestaande, geregistreerde stoppen-met-roken scholingen waar nodig tijdig aangepast of uitgebreid te worden.

Scholingsaanbod 2022

We streven ernaar om deze aangepaste scholingen voor het onderhouden van kennis vanaf 2022 op te nemen in het scholingsaanbod van RegiozorgNU.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Nieuwe teamleden RegiozorgNU en SpoedzorgNU

24 september 2021

De teams van RegiozorgNU en SpoedzorgNU hebben twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Mariska Eindhoven is managementassistente bij SpoedzorgNU en Mounir Lemouh versterkt de financiële afdeling van SpoedzorgNU en RegiozorgNU. Zij stellen…

Lees verder

Trots! HKZ-certificaat behaald

7 september 2021

SpoedzorgNU is met het kwaliteitsmanagementsysteem nu officieel gecertificeerd voor de HKZ norm Huisartsendienstenstructuren. Hier zijn we trots op! Wij staan voor kwaliteit Met dit HKZ keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de…

Lees verder

PGO veldtest met patiënten

6 september 2021

Het ophalen van gegevens in de PGO zal in het begin nog niet vlekkeloos verlopen. Daarom organiseren we de komende maanden veldtesten met patiënten en Curavista om de kinderziektes op…

Lees verder

Meer nieuwsberichten