Nu aanmelden voor Toekomstbestendige Huisartsenzorg 2022

Wil je ook in 2022 werken aan toekomstbestendige huisartsenzorg? Meld je dan uiterlijk 23 november aan. Voor 2022 stelt Zilveren Kruis weer €3,16 per ION beschikbaar. RegiozorgNU biedt ondersteuning en stelt een format plan van aanpak voor elke pijler beschikbaar.

Houd er rekening mee dat er een overlap zal zijn met TBHZ 2021. Dit komt omdat dit laatste project later is gestart. Jaargang 2021 loopt van juni 2021 – juni 2022 en jaargang 2022 loopt van januari 2022 – januari 2023.

We adviseren om per jaargang deel te nemen aan maximaal één van de vier pijlers:

Gewijzigde voorwaarden pijler ‘Andere organisatie van huisartsenzorg’

De voorwaarden voor deelname aan de pijler ‘Andere organisatie van huisartsenzorg’ veranderen per 2022. Wanneer je voor deze pijler kiest, kan je de gelden in 2022 inzetten voor het organisatiedeel van de zorg. Voor het zorgdeel (patiëntgebonden) mogen de betreffende professionals vanaf 2022 consulten declareren.

In 2021 werden de uren van de betreffende zorgprofessional vergoed vanuit het Toekomstbestendige Huisartsenzorgbudget. Deze mochten niet op een andere manier worden gedeclareerd. Vanaf 2022 mag het budget dus ingezet worden voor de organisatie en kan de ingezette zorgprofessional separaat consulten declareren.

Aanmelden

Mail de volgende gegevens naar Tesse Zwijnenburg via t.zwijnenburg@regiozorgnu.nl:

  • de naam van de praktijk(en)
  • AGB-code(s) van de praktijk(en)
  • de naam en het e-mailadres mail van de contactpersoon

Er hoeft nog geen keuze gemaakt te worden voor een pijler. Deze kan ook nog in januari. worden doorgeven.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Tesse Zwijnenburg via t.zwijnenburg@regiozorgnu.nl. Zij denkt graag met je mee over de mogelijkheden.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten