NUdigitaal

Evaluatie en vervolg VIPLive Samenwerken

VIPLive Samenwerken (NIS) is een goede aanvulling op het keteninformatiesysteem (KIS) dat nu al wordt gebruikt door de praktijken. Dat blijkt uit een uitvoerige evaluatie met de pilotpraktijken en intern bij RegiozorgNU. De pilot liep van april t/m oktober 2021.

VIPLive Samenwerken ondersteunt de communicatie tussen zorgverleners (praktijk en ketenpartners) rondom de patiënt. Het communicatieplatform kan gebruikt worden voor de gehele populatie, niet alleen voor de ouderenzorg. Het is ook goed toegankelijk voor de patiënt, deze kan via dit platform contact hebben met de zorgverleners.

Puntjes op de i

Uit de evaluatie zijn enkele aandachtspunten naar voren gekomen. RegiozorgNU en de leverancier van VIPLive zijn in overleg om de punten op de i te zetten en om te kijken of we duurzame afspraken te maken voor de toekomst. Parallel hieraan zijn we de implementatie aan het voorbereiden. We werken hierin samen met regio’s die al een succesvolle implementatie achter de rug hebben, zodat wij kunnen leren van hun aanpak en valkuilen kunnen voorkomen.

Ervaringen deelnemer pilot

Benieuwd naar ervaring van een deelnemende praktijk aan de pilot? Lees het interview met Cees van Beek, huisarts bij Hodes en van Beek: “In het begin zal het niet allemaal direct lukken, je moet tijd steken in een goede implementatie. Het is fijn om in de regio één preferent systeem te krijgen, hoe meer zorgverleners erop aangesloten worden, hoe sneller en makkelijker we met elkaar kunnen communiceren.” Naar het interview.

Meer weten?

Meer weten over VIPLive Samenwerken? Neem dan contact op met Tesse Zwijnenburg van RegiozorgNU.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten