Implementatie nieuwe VVR-keten

Wat houdt de nieuwe VVR-keten in? Daar ging het vooral over tijdens de VVR-implementatiescholing afgelopen 2 december. Na een samenvatting van het implementatieplan door programmamanager Marian Verkerk, ging kaderarts Myrna Leine dieper in op casuïstiek en risico-inventarisatie. Zij werd aangevuld door Berry van Kats, diëtist, die de deelnemers meenam in de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van voeding bij deze patiënten. Apotheker Bram Mertens vertelde over statinegebruik en Annoek Linthorst van VIPLive liet zien hoe je de patiëntenlijsten vindt en hoe je de nieuwe VVR-patiënten opneemt in de keten.

Q&A implementatie

Er waren veel vragen over de implementatie. Deze hebben we overzichtelijk bij elkaar gezet in een Q&A. Zoals aangekondigd tijdens het webinar staat nu ook de startchecklist VRM op de website in het starterspakket VRM.

Begin op tijd

Het dossieronderzoek dat nodig is om te bepalen of iemand voor ketenzorg in aanmerking komt, is tijdrovend. Daarom is het verstandig om op tijd te starten met het in kaart brengen van de nieuwe populatie. Om alle patiënten vanaf het eerste kwartaal mee te nemen in de declaraties dienen deze voor 31 december op ‘deelname ketenzorg’ en ‘hoofdbehandelaar huisarts’ te zijn ingesteld in het HIS.

Meer informatie

We wensen jullie veel succes met de implementatie in deze drukke tijd. Heb je nog vragen of loop je vast? Neem dan contact op met Marian Verkerk, programmaleider. Bellen met de helpdesk van VIPLive kan ook, tel. 088-528 10 60.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten