Implementatie nieuwe VVR-keten

Wat houdt de nieuwe VVR-keten in? Daar ging het vooral over tijdens de VVR-implementatiescholing afgelopen 2 december. Na een samenvatting van het implementatieplan door programmamanager Marian Verkerk, ging kaderarts Myrna Leine dieper in op casuïstiek en risico-inventarisatie. Zij werd aangevuld door Berry van Kats, diëtist, die de deelnemers meenam in de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van voeding bij deze patiënten. Apotheker Bram Mertens vertelde over statinegebruik en Annoek Linthorst van VIPLive liet zien hoe je de patiëntenlijsten vindt en hoe je de nieuwe VVR-patiënten opneemt in de keten.

Q&A implementatie

Er waren veel vragen over de implementatie. Deze hebben we overzichtelijk bij elkaar gezet in een Q&A. Zoals aangekondigd tijdens het webinar staat nu ook de startchecklist VRM op de website in het starterspakket VRM.

Begin op tijd

Het dossieronderzoek dat nodig is om te bepalen of iemand voor ketenzorg in aanmerking komt, is tijdrovend. Daarom is het verstandig om op tijd te starten met het in kaart brengen van de nieuwe populatie. Om alle patiënten vanaf het eerste kwartaal mee te nemen in de declaraties dienen deze voor 31 december op ‘deelname ketenzorg’ en ‘hoofdbehandelaar huisarts’ te zijn ingesteld in het HIS.

Meer informatie

We wensen jullie veel succes met de implementatie in deze drukke tijd. Heb je nog vragen of loop je vast? Neem dan contact op met Marian Verkerk, programmaleider. Bellen met de helpdesk van VIPLive kan ook, tel. 088-528 10 60.

Geplaatst in: Hart en vaatziekten

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten