Verwijzing naar St. Antonius in fase roodzwart

Er is een stroomschema beschikbaar voor de beoordeling van spoedverwijzingen door huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde naar het St. Antonius Ziekenhuis in de fase ‘roodzwart’. Met de fase ‘roodzwart’ wordt de huidige fase ‘rood’ bedoeld waar het St. Antonius zich op dit moment in bevindt, maar ook de aanloop naar een eventuele fase/code zwart. De afspraken zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de regionale huisartsenorganisaties. We verzoeken huisartsen om de voorwaarden, die in het bovenste kader van het schema staan, in overweging te nemen bij overleg met het St. Antonius.

Het stroomschema is gebaseerd op de ‘Leidraad voor opname van patiënten met verdenking covid in het ziekenhuis’ en de ‘Leidraad triage thuisbehandeling versus verwijzen oudere patiënt met verdenking COVID-19’. De genoemde protocollen zijn voor intern gebruik en niet in te zien.

We hopen dat er voldoende wijkverplegers en zorgplekken beschikbaar blijven. Hier is aandacht voor in het regionale overleg acute zorg. We horen het graag als patiënten niet geplaatst kunnen worden. Stuur dan een e-mail naar RegiozorgNu.

Geplaatst in:

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten