Even voorstellen: Tina Meijer, informatiemanager

Ik ben Tina Meijer en sinds maart werkzaam bij RegiozorgNU als Informatiemanager. Ik combineer dit met mijn werkzaamheden als Informatiemanager bij Leidsche Rijn Julius gezondheidscentra, waar ik sinds drie jaar werk. Voor die tijd heb ik als consultant in de zorg gewerkt in de eerste- en tweedelijnszorg.

Van huis uit ben ik Medisch Informatiekundige. Echter voordat mijn werkzaamheden in de zorg begonnen, ben ik zestien jaar actief geweest in het bedrijfsleven – de bancaire sector. In die wereld was ik projectleider/informatiemanager op een Risk Management en Customer intelligence afdeling en vooral bezig met het stroomlijnen van datastromen en systemen. Doel was om daar uiteindelijk zinnige informatie uit te halen en werkprocessen te verbeteren voor klanten en eindgebruikers. Daarbij werden ook de Lean Six Sigma principes gehanteerd, met het zwaartepunt op de Six Sigma kant waar de onderbouwing met data essentieel is. De bedrijfsmatige/projectmatige aanpak zou op sommige vlakken zou ook zeker in de zorg toegepast kunnen worden, dus die bagage neem ik ook mee in de Zorg ICT.

Bij LRJG kom ik bij de vijf zorglocaties alle facetten tegen rond ICT waar zorgverleners tegenaanlopen; protocollen die bewerkelijk zijn, de patiëntkant met OPEN, informatiebeveiliging, issues met leveranciers, infrastructurele zaken, problemen rond postverwerking, telefoniedruk in de backoffice etc. Waar mogelijk proberen wij als kleine ICT club bij LRJG om de ICT-middelen nuttig in te zetten, om vooral te ontlasten en processen te verbeteren. Mijn blik is voortdurend gericht op andere regio’s en ontwikkelingen bij leveranciers. Die wereld gaat heel snel, systemen zitten vaak in elkaars vaarwater en je wilt juist duurzame keuzes maken in het systeemlandschap van de zorgverlener.

Voor RegiozorgNU zal ik mij de komende tijd richten op datamanagement en op het ondersteuningsvraagstuk. Waarmee kan de regio-organisatie de deelnemende praktijken het beste ondersteunen? De resultaten van de enquête (nulmeting) die laatst is uitgestuurd, geven daar mooie aanknopingspunten voor. Het vervolg daarop is dat wij de praktijken benaderen om in detail verder te bespreken wat de behoefte is voor de diverse typen praktijken; de wat kleinere praktijk, maatschap, apotheekhoudende huisartspraktijk, gezondheidscentra etc. en hoe de zorg in de wijk georganiseerd is.

Er zijn vele uitdagingen in de zorgsector en het zou mooi zijn om dat samen het hoofd te bieden zonder dat de bekende wielen opnieuw uitgevonden worden. Zijn er al vragen of wil je iets delen? Ik kom graag in gesprek: t.meijer@regiozorgnu.nl.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten