Nu aanmelden scholing psychosociale zorg ongeneeslijk zieke patiënten

Hoe ga je als huisarts of POH-GGZ om met veelvoorkomende psychische klachten bij patiënten die geconfronteerd worden met een ernstige ziekte die mogelijk niet meer te genezen is? Denk hierbij aan angst, spanningsklachten, gevoelens van onzekerheid en machteloosheid. Het is niet altijd even makkelijk om hierover in gesprek te gaan. Daarom organiseert het netwerk GGZ van RegiozorgNU op woensdag 29 juni van 17.00 – 20.30 uur de scholing ‘Wat als iemand niet meer beter wordt?’

Vaak liggen aan psychische klachten zingevingsvragen ten grondslag, zoals: ‘Wat heeft mijn leven zo nog voor zin?’, ‘Ben ik anderen niet alleen maar tot last?’ Tijdens deze avond krijg je op een interactieve manier inzicht in de verschillende manieren waarop je zingevingsproblematiek kunt signaleren en hoe je de patiënt kunt ondersteunen. Kortom, een leerzame en interactieve avond.

Meer informatie en aanmelden

Geplaatst in: GGZ

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Stimuleringsregelingen palliatieve zorg

12 september 2023

Er zijn twee nieuwe stimuleringsregelingen beschikbaar in het palliatieve zorgdomein: het startpakket Palliatieve Zorg Thuis (PaTz) en een regeling voor de organisatie van inwonersbijeenkomsten. Stimuleringsregeling PaTz-startpakket Voor het starten van…

Lees verder

Spoedpost behaalt HKZ-certificaat

24 juli 2023

Onze huisartsenspoedpost is opnieuw officieel gecertificeerd voor de HKZ-norm Huisartsendienstenstructuren. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan enkele verbeterpunten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Iets waar we trots op mogen…

Lees verder

Meer nieuwsberichten