Samen op koers, begin bij jezelf

Met het groeiende tekort aan zorgprofessionals wordt de druk op de zorg steeds groter. We ervaren het dagelijks in de praktijk, we horen erover in het nieuws. Ons streven is een gezonde regio, met mooie programma’s zoals persoonsgerichte zorg, meer tijd voor de patiënt, anders organiseren, en door in te zetten op eHealth en wijkgerichte samenwerking. Maar misschien nog wel belangrijker is: hoe kunnen we met z’n allen als professionals gezond en bevlogen ons werk blijven doen?

Niet voor niets is de missie van het regioplan om inwoners en zorgverleners samen te laten werken aan een betere gezondheid. In plaats van te ‘zorgen voor’ de patiënten, willen we ‘zorgen dat’ ze juist ook zelf – aansluitend bij wat belangrijk voor ze is – stappen nemen richting meer gezondheid. Met meer aandacht voor eigen gezondheid, werkplezier en teamgevoel van de professional, kan de gezondheid en eigen regie van inwoners ook makkelijker worden gestimuleerd.

Hoe willen we dat bereiken?

Op de nascholing over ‘het andere gesprek’ en tijdens de Duodagen is er al het een en ander geïnventariseerd onder onze collega’s. Aanvullend willen we je vragen een enquête in te vullen. Ben je praktijk-/locatie- of wijkmanager/-coördinator, geef dan aan wat je denkt dat je team/praktijk/wijk belangrijk vindt.

In dit overzicht vind je alvast een paar voorbeelden waar je je als team/praktijk/wijk voor aan zou kunnen melden. Geef vooral aan, waar je nog meer behoefte aan hebt, binnen de invloedsfeer van RegiozorgNU.

Namens de Projectgroep ‘Samen op koers, begin bij jezelf’

Marian Verkerk, Daphne Woortman, Monique Bakker, Ella Benedictus, Karolien van den Brekel

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

DUOdagen: 17 en 18 april

26 februari 2024

Wil jij een leerzame en leuke dag met je collega’s uit de regio niet missen? Schrijf je dan nu in voor de DUOdagen Noordwest-Utrecht (RegiozorgNU) op 17 en 18 april…

Lees verder

Meer nieuwsberichten