Spoedpost kiest voor kwaliteitsplatform Corpio

Na een gedegen selectieproces voor een kwaliteitsmanagementsysteem voor de spoedpost kozen we begin 2022 voor Corpio van leverancier Netbasics. Corpio is ontwikkeld met en voor huisartsenposten en heeft zich inmiddels bewezen als uitgebreid doch eenvoudig te navigeren platform.

De komende maanden gaan we aan de slag met het inrichten van het systeem. Uiteindelijk wordt Corpio het centrale platform van waaruit je alle relevante documentatie en systemen van de spoedpost kan bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan protocollen, werkinstructies en handige links, maar ook je rooster op Intershift. Ook VIMs en calamiteiten kan je straks gemakkelijk via Corpio melden, ook vanuit huis of je praktijk. Het systeem ondersteunt de VIM- en calamiteitencommissie vervolgens bij de analyse van casuïstiek en opvolging van verbeteracties.

Met dit nieuwe centrale platform verwachten we dat alle kwaliteitsprocessen effectiever zullen verlopen en beter worden geborgd, waardoor we met z’n allen minder tijd kwijt zijn aan administratieve werkzaamheden. De implementatie start medio mei. Uiteraard houden we je op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Mocht je nu al vragen hebben, schroom dan niet contact op te nemen met onze kwaliteitsfunctionaris Laura Goverts, via kwaliteit@spoedzorgnu.nl.  

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Stimuleringsregelingen palliatieve zorg

12 september 2023

Er zijn twee nieuwe stimuleringsregelingen beschikbaar in het palliatieve zorgdomein: het startpakket Palliatieve Zorg Thuis (PaTz) en een regeling voor de organisatie van inwonersbijeenkomsten. Stimuleringsregeling PaTz-startpakket Voor het starten van…

Lees verder

Spoedpost behaalt HKZ-certificaat

24 juli 2023

Onze huisartsenspoedpost is opnieuw officieel gecertificeerd voor de HKZ-norm Huisartsendienstenstructuren. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan enkele verbeterpunten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Iets waar we trots op mogen…

Lees verder

Meer nieuwsberichten