Spoedpost kiest voor kwaliteitsplatform Corpio

Na een gedegen selectieproces voor een kwaliteitsmanagementsysteem voor de spoedpost kozen we begin 2022 voor Corpio van leverancier Netbasics. Corpio is ontwikkeld met en voor huisartsenposten en heeft zich inmiddels bewezen als uitgebreid doch eenvoudig te navigeren platform.

De komende maanden gaan we aan de slag met het inrichten van het systeem. Uiteindelijk wordt Corpio het centrale platform van waaruit je alle relevante documentatie en systemen van de spoedpost kan bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan protocollen, werkinstructies en handige links, maar ook je rooster op Intershift. Ook VIMs en calamiteiten kan je straks gemakkelijk via Corpio melden, ook vanuit huis of je praktijk. Het systeem ondersteunt de VIM- en calamiteitencommissie vervolgens bij de analyse van casuïstiek en opvolging van verbeteracties.

Met dit nieuwe centrale platform verwachten we dat alle kwaliteitsprocessen effectiever zullen verlopen en beter worden geborgd, waardoor we met z’n allen minder tijd kwijt zijn aan administratieve werkzaamheden. De implementatie start medio mei. Uiteraard houden we je op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Mocht je nu al vragen hebben, schroom dan niet contact op te nemen met onze kwaliteitsfunctionaris via kwaliteit@spoedzorgnu.nl.  

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten