NUdigitaal

Start VIPLive Samenwerken

Na maanden van voorbereiding was het dan zover: de start van de implementatie van VIPLive Samenwerken. Wijksamenwerkingsverband Montfoort/Linschoten trapte af met de eerste workshop ouderenzorg. De webinars voor de chronische zorg en de GLI werden goed bekeken.

Voor de ouderenzorg is na Montfoort/Linschoten Stichtse Vecht aan de beurt. Voor de zomer Vechtverband en na de zomer de overige wijksamenwerkingsverbanden. Wanneer deze zijn afgerond, worden de workshops met de andere wijksamenwerkingsverbanden gepland.
Enige tijd na de workshop volgt een nazorgronde. Wat er in deze nazorgronde aan bod komt, wordt bepaald in samenspraak met de samenwerkingsverbanden.

Vervolg implementatie chronische zorg

Praktijken die na de implementatie van VIPLive samenwerken behoefte hebben aan een keten-MDO, kunnen dit op eigen initiatief organiseren. Een adviseur van VIPLive kan hierbij desgewenst aanschuiven. Dit kan geregeld worden via Tesse Zwijnenburg van RegiozorgNU. Voor deelname aan MDO’s is een vergoeding beschikbaar. 

Nieuw: app spreekuur.nl

Sinds 1 mei is de VIPLive app spreekuur.nl beschikbaar. Hiermee kun je samenwerken met collega-zorgverleners én met de patiënt. Voor de patiënt was eerder de VIP-app beschikbaar, maar deze is nu dus vervangen door spreekuur.nl.

Je kunt een patiënt aanmelden voor spreekuur.nl via de actiepagina van de patiënt in VIPLive. De patiënt krijgt dan een e-mail waarmee hij of zij zelf een account kan aanmaken. Hiervoor is een persoonlijk e-mailadres noodzakelijk en een 06-nummer om een verificatie-sms op te ontvangen.
In de webinars van de chronische zorg en GLI wordt aandacht besteed aan de nieuwe app. Het is de bedoeling dat de webinars binnenkort online te bekijken zijn. Verder is een flyer beschikbaar voor patiënten.

Meer informatie, handleidingen op de website

Sinds kort zijn de pagina’s op de website van RegiozorgNU over VIPLive vernieuwd. Je vindt hier meer uitleg, handleidingen, een overzicht van beschikbare vragenlijsten, scholingen, patiëntinformatie en contactinformatie. Klik hier om naar VIPLive op de website te gaan.

Geplaatst in: NUdigitaal

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

DUOdagen: 17 en 18 april

26 februari 2024

Wil jij een leerzame en leuke dag met je collega’s uit de regio niet missen? Schrijf je dan nu in voor de DUOdagen Noordwest-Utrecht (RegiozorgNU) op 17 en 18 april…

Lees verder

Meer nieuwsberichten