Even voorstellen

In september zijn Doortje Boshuizen en Sandra IJpma bij RegiozorgNU gestart. Doortje neemt het programmaleiderschap zorgvernieuwing GGZ en Jeugd over van Stéphanie de Swart. Sandra IJpma is een nieuwe wijkmanager. Zij stellen zich hier graag aan je voor. 

Doortje Boshuizen

Foto Doortje Boshuizen

“Ruim twintig jaar werk ik met plezier in de zorg in verschillende functies. Ik ben begonnen als vakantiekracht in de thuiszorg. Na afronding van mijn studies heb ik vanuit twee kennisinstituten (Nictiz en Vilans) diverse organisaties in de eerstelijns- en langdurende zorg begeleid bij veranderingen op het gebied van eHealth en persoonsgerichte zorg. In mijn laatste rol werkte ik als strategisch adviseur voor een grote zorgorganisatie (Rivas Zorggroep). Hier hebben we in samenwerking met regionale partners en verzekeraars initiatieven opgezet, gericht op het bieden van ‘de juiste zorg op de juiste plek’.

Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker en socioloog. Veel plezier haal ik uit het uitpluizen van ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. Wat is nu écht het probleem? Waar hebben we last van? De thema’s GGZ en Jeugd boeien mij vanwege de actualiteit en de complexiteit. De werkdruk is hoog en we hebben geen pasklare antwoorden. Tegelijkertijd zie ik het enorme potentieel dat er ligt. Bijvoorbeeld in de samenwerking met welzijns- en burgerinitiatieven in wijken. Welke mooie initiatieven zijn er al? Waar liggen de kansen en oplossingen? Dat zoek ik graag uit samen met jou! Heb je ideeën, laat het me weten.

Dan nog iets over mijn persoonlijke leven. Met mijn man Jesse en twee dochters (Josefien van 7 en Lotte van 6) woon ik in Utrecht: een stad naar mijn hart. Vrienden noemen mij ‘miss markplaats’ omdat ik bijna niets nieuw koop. Ik houd van tweedehands en rommelmarkten. Onze meest recente aankoop is een oldtimer camperbus, waarmee we in afgelopen zomer een rondreis door Noorwegen hebben gemaakt.”

Wil je contact opnemen met Doortje? Zij is te bereiken via d.boshuizen@regiozorgnu.nl.

Sandra IJpma

“Samen met mijn man, een dochter van 12 en twee zonen van 17 en 19 woon ik al ruim 23 jaar met veel plezier in de Meern/ Leidsche Rijn. Met veel enthousiasme werk ik sinds kort als wijkmanager bij RegiozorgNU en richt ik me op het samenwerkingsverband Fletiocura De Meern/Harmelen.

Afgelopen vier jaar werkte ik als projectleider bij Indekerngezond, waar ik het eerste wijkplatform/wijkinitiatief opgezet heb vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid in Nederland. Een prachtige plek in het Leidsche Rijn Centrum, voor en door de buurt waar bewoners uitgedaagd worden om hun eigen regie te nemen op hun uitdagingen in het leven en stappen te zetten op datgene wat voor hen belangrijk is. Loop een keer binnen als je in de buurt bent!

Mijn achtergrond ligt in het onderwijs. Als ambulant begeleider bij Kentalis en Auris heb ik zorg verleend aan leerlingen met een auditieve- en communicatieve beperking en docenten getraind. Op dit moment geef ik naast het wijkmanagersschap trainingen en inspiratiesessies over Positieve Gezondheid aan huisartsenpraktijken en zorg- en welzijnsorganisaties. En begeleid ik een implementatietraject over Positieve Gezondheid op het Leidsche Rijn College. Kortom, hele verschillende uitdagingen en ontzettend leuk om met zoveel partners in de wijk samen te werken om elkaar te versterken op het gebied van persoonsgerichte en toekomstbestendige zorg.

Als laatste vind ik het ook nog leuk om te vertellen dat ik in mijn eigen buurt een Sterk Buurtnetwerk heb opgezet, namelijk ‘Bruisend Balije’. Heel mooi om te zien hoe bewoners elkaar vinden, ontmoeten en er voor elkaar zijn. Vanuit deze ontmoetingen ontstaan er weer allerlei onderlinge verbindingen en heel veel buurtplezier. Samen bouwen we aan een veerkrachtige wijk.”

Sandra is te bereiken via s.ijpma@regiozorgnu.nl.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

DUOdagen: 17 en 18 april

26 februari 2024

Wil jij een leerzame en leuke dag met je collega’s uit de regio niet missen? Schrijf je dan nu in voor de DUOdagen Noordwest-Utrecht (RegiozorgNU) op 17 en 18 april…

Lees verder

Meer nieuwsberichten