Werkgroepleden GGZ in gesprek met ministers over huisartsenzorg en ggz

Alike Machielsen in gesprek met minister Kuipers

Vandaag spraken ministers Ernst Kuipers (VWS) en Conny Helder (LZS) met een aantal zorgverleners uit de regio Utrecht over de verbinding tussen huisartsenzorg en de ggz. RegiozorgNU werkgroepleden GGZ Alike Machielsen (kaderhuisarts GGZ) en werkgroeplid Annemarie Pucks (POH-GGZ) aanwezig. Alike: “Prettig om een aandachtig luisterend ministersduo te treffen”.

Het bezoek maakt deel uit van een reeks van bezoeken aan zeven verschillende huisartsenregio’s. Doel is om concrete verhalen uit de dagelijkse praktijk van huisartsen op te halen. Het gesprek had een informeel en open karakter. Aan tafel zaten onder anderen vijf huisartsen, een POH-GGZ, twee leden van het gebiedsteam van Altrecht en een vertegenwoordiger van Zilveren Kruis.

Aan bod kwamen vele gespreksonderwerpen: de zorg rondom hoogcomplexe patiënten die op lange wachtlijsten staan die nu langdurig door de huisarts gegeven moet worden, de fragiliteit van de psychiatrische zorg voor ouderen in onze regio en de samenwerking met het sociaal domein. Ook werd gesproken over de inzet van casemanagers ter overbrugging van wachttijd. Hierbij is het voorbeeld gegeven van de inzet van een verpleegkundig specialist conform een pilot die momenteel in Linschoten loopt.

Alike: “Het gesprek in het RPC in Woerden vond letterlijk direct boven de hoofden plaats van de aanwezigen tijdens de tweede DUO-dag. Ik kon mooi de zorgen en belemmeringen van huisartsen die tijdens de workshops geuit werden, direct onder de aandacht brengen van de ministers.”

Geplaatst in: GGZ

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

DUOdagen: 17 en 18 april

26 februari 2024

Wil jij een leerzame en leuke dag met je collega’s uit de regio niet missen? Schrijf je dan nu in voor de DUOdagen Noordwest-Utrecht (RegiozorgNU) op 17 en 18 april…

Lees verder

Meer nieuwsberichten