MTVP: save the date vragenuurtje

Achter de schermen zijn we druk bezig met het project Meer Tijd voor de Patiënt (MTVP). In de ALV van 4 april wordt het plan voorgelegd. We verwachten dat de praktijken veel vragen zullen hebben over het project en hiervoor worden twee vragenuurtjes gehouden.

Save the date voor de vragenuurtjes:

  • Donderdag 20 april 18.00-19.00 uur
  • Woensdag 10 mei 17.00-18.00 uur

Trainingen

Het goede gesprek is één van de kernelementen van MTVP. Hierbij wordt gevraagd van de praktijken in het eerste jaar een training te volgen. Wij hebben alvast in mei de eerste trainingen kunnen prikken voor de praktijken om te volgen. Hier volgt later een aanmeldingsmogelijkheid voor.

Er is een gelimiteerd aantal plekken voor de verschillende trainingen. In mei is er de keuze uit de training Oplossingsgericht werken door MURA en twee trainingen Positieve Gezondheid. Let wel: de drie data zijn samen één training. Alle drie de trainingsdagen dienen dus gevolgd te worden.


Training Positieve Gezondheid

  • 15 mei 17.30-21.00 uur, 5 juni 17.30-21.00 uur, 26 juni 17.30-21.00 uur

    of
  • 16 mei 17.30-21.00 uur, 7 juni 17.30-21.00 uur, 27 juni 17.30-21.00 uur

Meer over deze training

Training Oplossingsgericht werken

  • 15 mei 09.30-16.30 uur , 1 juni 09.30-16.30 uur, 13 juni 09.30-16.30 uur

Meer over deze training

Oproep best practices

Daarnaast horen we graag welke praktijken er al bezig zijn met thema’s rondom Lean werken, triagetrainingen, taakherschikking, e-health, positieve gezondheid of oplossingsgericht werken. Zo krijgen we een beter beeld van de werkwijzen in de regio die aansluiten bij Meer Tijd voor de Patiënt en kunnen we goede voorbeelden delen.

Doe jij al iets in de trant van deze onderwerpen? Laat ons dit dan svp weten via dit formulier.

Contact

Heb je vragen over MTVP? Neem dan contact op met Manja Coppens via m.coppens@regiozorgnu.nl (in afwezigheid van Tesse Zwijnenburg) of Sam Siemssen via s.siemssen@regiozorgnu.nl.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten