Enik Recovery College nu ook in Woerden

Worstelt jouw patiënt met negatieve gedachten, verslaving of trauma? De werkgroep GGZ van RegiozorgNU maakt je graag attent op Enik Recovery College. Dit is een herstelacademie, leeromgeving en ontmoetingsplaats rondom persoonlijke ontwikkeling. Enik is een initiatief van Lister, een regionale instelling voor beschermd wonen en wordt volledig gerund door ervaringsdeskundigen. Enik heeft locaties in Utrecht-Hoograven, Houten, IJsselstein, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Utrecht-Overvecht en Zeist. En nu heropent Enik in Woerden. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen. Aanmelden voor programma’s is ook mogelijk via www.enikrecoverycollege.nl.

Een greep uit het aanbod van Enik:

WRAP ( Welness Recovery Action Plan)
De WRAP (Welness Recovery Action Plan) is een praktische manier om aan welzijn te werken. In dit persoonlijke levensplan werkt de deelnemer uit wat deze nodig heeft om goed voor zichzelf te zorgen.

JIJenIK
In het ontmoetingshart van Enik, het Sociaal trefpunt, kunnen geïnteresseerden kennismaken met de herstelacademie en peersupport. Zij ontdekken samen met anderen wat Enik kan betekenen, hun ervaringen delen en hun eigen weg in herstel vinden.

HOP (Honest, Open en Proud)
Open zijn over mentale klachten is een keuze. Wat zijn mogelijke voor- en nadelen van open zijn over psychische kwetsbaarheid? Tijdens Honest, Open en Proud (HOP) ontwikkelen deelnemers een eigen visie over openheid.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten